Home > Topp 3 ekonomiska händelser att överväga den första handelsveckan 2022

Topp 3 ekonomiska händelser att överväga den första handelsveckan 2022

Handelsåret 2022 börjar med en ström av viktiga ekonomiska händelser som kommer att driva högre volatilitet på finansmarknaderna – OPEC-JMMC-möten, FOMC-mötesprotokoll och NFP-rapporten.

De senaste handelsveckorna var långsamma då decemberhelgdagarna påverkade finansmarknadernas volatilitet. Men bilden kommer att förändras helt, eftersom nästa veckas tre huvudsakliga ekonomiska händelser kommer att påverka marknaderna: OPEC-JMMC-möten, FOMC-mötesprotokoll och NFP-rapporten.

OPEC-JMMC möten

Nästa vecka är en av de viktigaste händelserna för finansmarknaderna på tisdag då OPEC-JMMC-mötena börjar. I mötena deltar 13 OPEC-medlemmar och andra oljerika nationer. Marknaden förväntar sig att OPEC håller fast vid planen och ökar utbudet med ytterligare 400 000 fat per dag i februari.

Råoljepriserna steg under 2021 på grund av starkare ekonomisk tillväxt och OPEC kontrollerade leveranser. Det kommande mötet kommer att övervakas noga av finansmarknadsaktörer för att bedöma vad OPEC och dess vänner planerar på medellång sikt.

FOMC:s mötesprotokoll

En dag senare släpps FOMC:s mötesprotokoll. FOMC-mötet äger rum var sjätte vecka och tre veckor efter att Federal Reserve släpper protokollet eller detaljerna om vad FOMC-medlemmarna diskuterade.

Nästa onsdags är av särskild vikt eftersom finansmarknadens aktörer har en chans att få reda på mer detaljer om vad medlemmarna diskuterade och vad som drev förändringarna i punktplotten. Räkna därför med ökad volatilitet i valutaparen i US-dollar och aktiemarknaden också.

NFP

Eftersom nästa vecka är den första handelsveckan i en ny månad måste den avslutas med rapporten Non-Farm Payrolls (NFP). NFP-rapporten är en av de mest efterlängtade ekonomiska rapporterna från USA på grund av Federal Reserves dubbla mandat om prisstabilitet och jobbskapande.

När inflationen överskrider prisstabilitetsmandatet skiftar fokus nu till att skapa jobb. Anta att NFP-rapporten visar att Fed kommer nära sin definition av full sysselsättning. I så fall kommer marknaden att tolka det som en hausseartad rapport och kommer att förutse en ännu snabbare penningpolitisk åtstramning.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto