Home > Topp 3 olje- och gasaktier att köpa som du aldrig hört talas om

Topp 3 olje- och gasaktier att köpa som du aldrig hört talas om

Oljepriset steg 2021 och nådde en topp på $85. Vilka är de bästa olje- och gasbolagen att investera i 2022? Här är några som flyger under radarn: Earthstone Energy, Berry Corporation och DMC Global.

Alla inblandade på finansmarknaderna följde noga oljeprisets utveckling i år. Efter att ha sjunkit under noll 2020 på grund av covid-19-pandemin, var oljans studs inget annat än imponerande.

Den nådde en topp över $85 innan den sjönk till supportområdet för $65. Ändå innebar uppgången från -40 dollar till nuvarande nivåer en omsvängning av förmögenheter för olje- och gasbolag i år.

Här är tre olje- och gasaktier som flyger under radarn som du kan tänka dig att köpa 2022: Earthstone Energy, Barry Corporation och DMC Global.

Earthstone Energy

Earthstone Energys aktiekurs steg med mer än 94% i år. Detta är ett företag från The Woodlands, Texas, som är engagerat i olje- och gasprospekterings- och produktionsindustrin. De driver mer än 100 oljekällor, och de grundades 1969.

Vinsten per aktie förväntas öka avsevärt under den kommande perioden. Som sådan förväntas EPS nästan fördubblas under de kommande kvartalen.

Earthstone Energy opererar med en bruttovinstmarginal på 80,03%, mer än dubbelt så mycket som sektorns median. Dessutom är P/E Non-GAAP (FWD)-kvoten mer attraktiv än sektorsmedianen – 10,70 mot 11,19.

Berry Corporation

Berry Corporation är ett amerikanskt energiutforskningsföretag från Dallas, Texas. Det är verksamt i västra USA och hanterar över 3 700 nettoproducerande oljor. Bolaget ger en kvartalsvis utdelning och utdelningsandelen är 71,43%, medan direktavkastningen TTM är 2,44%.

Av de 8 analytiker som täcker aktien har 2 köpbetyg, 5 har utfärdat neutrala och endast en analytiker har utfärdat ett säljbetyg. Under de kommande åren förväntas EPS öka med minst fem gånger och nå $1,62.

DMC Global

DMC Global är ett amerikanskt företag verksamt inom olje- och gasutrustnings- och servicebranschen. Baserat i Broomfield, Colorado, har de över 500 anställda och grundades 1965.

Detta är ytterligare ett företag som förväntas öka sin kvartalsvisa vinst per aktie konsekvent under den kommande perioden. Till exempel förväntas vinsten per aktie för Q1 FY2022 öka med 350% jämfört med samma period förra året.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto