Home > Topp 3 presterande 2021: Bitcoin, WTI oil och S&P GSCI

Topp 3 presterande 2021: Bitcoin, WTI oil och S&P GSCI

2021 var ett år präglat av stigande inflation och osäkerhet kring covid-19-pandemin. Tre tillgångsklasser överträffar under en sådan miljö: Bitcoin, WTI-olja och S&P GSCI.

Stigande inflation var det dominerande temat 2021, men högre priser på varor och tjänster i den utvecklade världen ledde inte investerarna in i den klassiska säkringen – guld. Istället överträffade andra tillgångsklasser, som Bitcoin, WTI-olja och S&P GSCI-index.

Här är ett tekniskt analysperspektiv av de tre bästa vinnarna 2021. Kan de överträffa andra tillgångar även 2022?

Bitcoin

Bitcoin nådde två rekordnivåer under 2021. Medan den handlades med en hausseartad ton under större delen av året, tar misslyckandet vid $65 000-området ett möjligt dubbeltoppsmönster i diskussion.

Dessutom, trots att den ökade med 59,8% 2021, handlades Bitcoin med en baisseartad ton under årets två sista månader. Man kan notera ett huvud- och axelmönster med halsringningen på $45 000. En paus och en stängning under triggar en körning till det uppmätta draget som ses mycket lägre, runt $15 000.

WTI oil

Medan Bitcoins tekniska bild för närvarande ser baisse ut, händer det motsatta med WTI oil. Oljan steg med 56,4% 2021 efter att ha stigit från negativa nivåer 2020.

På sin väg upp nådde den flera höjder, och den nådde en topp på $85 i slutet av oktober. Avslaget var dock inte tillräckligt starkt för att bryta serien av högre låga nivåer, vilket bibehöll den hausseartade biasen intakt. Eftersom dynamiskt stöd i $65-området hölls, förblir vägen för minsta motstånd på uppsidan, och handlare borde inte bli förvånade över att se WTI oil göra en ny högre högsta.

S&P GSCI

På tredje plats 2021 följer S&P GSCI-index ett mönster som liknar det man ser i WTI oil. GSCI är förkortningen för Goldman Sachs Commodity Index, och det återspeglar investerare som säkrar sig mot inflation. Den levererade 37,1% 2021, bättre än S&P 500- eller Russell 2000-indexen.

Precis som WTI oil reagerade indexet på dynamiskt stöd i $520-området och studsade. Den ser nu en ny högre topp, och om inflationen fortsätter sin marsch högre, förblir vägen för minsta motstånd uppåt. Som sådan är ett nytt försök till $600 troligt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto