Home > Topp 3 tekniska aktie att köpa om du är en spekulant

Topp 3 tekniska aktie att köpa om du är en spekulant

De flesta av de högtflygande tekniska aktierna under covid-19-pandemin är nu djupt inne i baisseartat territorium. Så vilka är de tre bästa aktierna värda att chansa på?

Nasdaq 100-indexet är nära sina rekordhöga nivåer, men det betyder inte att alla teknikbolag går bra. Faktum är att de flesta av de som var högflygande under covid-19-pandemin nu har gått ner, i vissa fall mer än -70%.

En baisseartad marknad börjar när en aktie eller ett index faller mer än 20% från sina toppar. Inom tekniksektorn har många företag redan överskridit den tröskeln, vilket visar att det finns pengar att tjäna på kortsidan också, även om Nasdaq 100, tekniksektorns index, förblir i hausseartat territorium.

Till exempel såg några av dessa företag sina aktiekurser stiga under pandemin när investerare spekulerade i meme-aktier. Naturligtvis verkar en omvänd förmögenhet naturligt, men finns det andra företag inom tekniksektorn som är attraktiva vid nuvarande värdering?

Här är några namn att tänka på: Alibaba, Palantir Technologies och PayPal.

Alibaba

Alibaba är nere med över -55% från sina toppar eftersom de var ett av offren för nya regler som införts av den kinesiska regeringen. Ändå växer detta företag i en imponerande takt, med massor av resurser för att expandera sin verksamhet och handlas nu till en attraktiv värdering.

Till exempel är P/E Non-GAAP (TTM) bara precis över sektorsmedianen. Det brukade vara mycket högre, men nedgången i aktiekursen ledde till en nedgång i förhållandet, och ligger nu på 14,32 jämfört med 13,64 som är sektorns median. Dessutom är den årliga intäktsökningen nära 40%, mycket högre än sektorns median.

Palantir Technologies

Palantir Technologies ökar sina intäkter ännu snabbare, med en årlig takt på 43,12% jämfört med sektorsmedianen på 16,16%. Dessutom opererar man med en bruttovinstmarginal på 77,48%, mycket högre än sina konkurrenter.

Ändå har aktiekursen fallit avsevärt från sina toppar. Den föll mer än -45,1%, och prisnedgången gör bolaget till en attraktiv investering.

PayPal

PayPal är ner -37,3% från sina toppar och ger en intressant möjlighet för kontrariska handlare. Detta är ett företag med en stark kassaflödesposition och en bruttovinstmarginal högre än sektorns median. Vid nuvarande pris sjönk värderingen avsevärt, men affärsmodellen är fortfarande stark.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto