Home > Topp 3 undervärderade silveraktier att köpa innan det är för sent

Topp 3 undervärderade silveraktier att köpa innan det är för sent

Silveraktier ger diversifieringsfördelar till en portfölj och är en säkring mot inflation. Här är tre företag att överväga: Pan American, Hecla Mining och Endeavour Silver.

Ädelmetaller som guld och silver har underpresterat i år, vilket gör guld- och silveraktier oattraktiva. Men på grund av detta har företag inom gruvsektorn haft chansen att konsolidera sin verksamhet och finansiella ställning. På grund av det handlas nu många av dem till attraktiva värderingar.

Här är några silveraktier att överväga för att diversifiera din portfölj: Pan American, Hecla Mining och Endeavour Silver

Pan American

Pan American Silver Corporation är ett kanadensiskt företag med huvudkontor i Vancouver. Det grundades 1979 och sysselsätter cirka 7 000 personer och driver olika silver-, guld-, zink- och blygruvor i Kanada och andra delar av världen, som Mexiko och Argentina.

Aktiekursen underpresterade i år då den är ned -22,43%, men den handlas till ett attraktivt P/E-tal på 20,41 år 2021, beräknat att sjunka till 14,26 år 2025. Dessutom beräknas företagets vinst per aktie nå 2,14 CAD år 2025, mycket högre än nuvarande 1,41 CAD.

Slutligen förväntas nettovinsten växa betydligt, med mer än 50% under de kommande två åren.

Hecla Mining

Hecla Mining är ett amerikanskt företag grundat 1891 som erbjuder oraffinerade guld- och silvertackor till ädelmetallhandlare. De är alltså direkt exponerade för silverpriset, och det har slagit EPS-beräkningarna under de senaste fyra kvartalen i rad.

Företagets årliga intäktsuppskattningar för räkenskapsperioden som slutar december 2021 är $821,12 miljoner, och för räkenskapsperioden som slutar december 2021 förväntas de stiga till $849,87 miljoner. Hecla opererar med en bruttovinstmarginal på 47,29%, mycket högre än sektorsmedianen på 30,35%.

Slutligen är analytiker hausse på Hecla minings aktiekurs. Av de 15 analytiker som täcker aktiekursen har 7 utfärdat köpbetyg och endast 1 har utfärdat ett säljbetyg; resten har neutrala betyg.

Endeavour Silver

Endeavour Silver Corporation grundades 1981 och har sitt huvudkontor i Vancouver, Kanada. Företaget utforskar bland annat guld- och silvergruvor och sysselsätter närmare 1 500 personer.

Under de senaste tolv månaderna har aktiekursen stigit +36,94% då investerare försöker få exponering mot råvaruaktier på grund av stigande inflation. Ett annan attraktiv aspekt av detta företag är det faktum att det verkar med en bruttovinstmarginal på 42,14%, högre än sektormedianen på 30,35%. Dessutom är avkastningen på totala tillgångar mer än dubbelt så stor som medianen för sektorn.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto