Home > Topp 3 Wall Street-banker att köpa efter rekordvinster 2021

Topp 3 Wall Street-banker att köpa efter rekordvinster 2021

Stora amerikanska banker förväntas rapportera sina högsta helårsvinster någonsin. Vinstsäsongen börjar denna vecka med några av de största investeringshusen som rapporterar sina finansiella resultat för förra året.

Den viktigaste händelsen för finansmarknaderna den här veckan var Feds ordförande Powells vittnesmål med anledning av dess återutnämning till Feds toppjobb. Marknadsaktörer letade efter ledtrådar om åtstramningen av finansiella villkor och hur Fed ser på inflation och sysselsättning – de två pelarna i dess mandat.

Det är klart nu att Fed mycket möjligt ser en första räntehöjning i mars, men det är fortfarande oklart vad den kommer att göra härnäst – dra åt snabbare genom att höja oftare eller dra åt snabbare genom att krympa balansräkningen? Eller båda?

Men detta är inget nytt, eftersom Fed blev hökaktig under det sista kvartalet förra året. Som sådan bör det inte komma som någon överraskning att en nyligen publicerad Financial Times-artikel påpekar att finansiella tjänsteföretag kommer att rapportera rekordvinster 2021.

När penningpolitiken stramas åt gynnas finansiella tjänsteföretag. Utöver det påpekar FT att höga investeringsavgifter och lägre än förväntade kreditförluster ytterligare har bidragit till rekordvinsterna.

Här är tre Wall Street-banker att köpa den här månaden innan deras finansiella helårsrapporter kommer ut: Citigroup, JPMorgan och Bank of America.

Citigroup

Citigroup rapporterar sitt resultat för fjärde kvartalet 2021 den 14 januari klockan 11:00 ET. Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $1,66 under kvartalet, och Citi har rapporterat bättre än förväntat kvartalsresultat under de senaste sex kvartalen i rad.

Aktiekursen är upp +11,13% YTD, och senast meddelade företaget att de lämnar konsument- och småföretagsbankverksamhet i Mexiko.

JPMorgan

JPMorgan är en annan stor amerikansk bank som rapporterar sina kvartalsvinster denna vecka. Marknaden förväntar sig att den årliga intäktsuppskattningen för räkenskapsåret som slutar december 2021 kommer att nå 122,73 miljarder dollar, och aktiekursen är upp +5,77% YTD.

Bank of America

Bank of America rapporterar sitt kvartalsresultat den 19 januari, och investerare förväntar sig en vinst per aktie på $0,75 för kvartalet. Aktiekursen är upp +10,61% YTD, och vid nuvarande marknadspris har Bank of America ett börsvärde på 402 miljarder dollar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto