Home > Trade Desk tappar efter makroekonomisk oro – dags att köpa dippen?

Trade Desk tappar efter makroekonomisk oro – dags att köpa dippen?

I september tappade Trade Desk mer än 12% efter oro angående höjda räntor. Ändå verkar detta vara något som har lett till ökade resultat för detta skuldfria företag med hög tillväxt.

På grund av Feds hökaktiga ställning i september var det många aktier som tappade. Trade Desk är inte något undantag, vilket kan innebära att investerare kan köpa sina aktier till ett rabatterat pris. I nästa avsnitt kommer vi att diskutera varför du kan vilja investera i Trade Desk och vad dess potential är på kort sikt.

Hur och var du kan köpa aktier i Trade Desk på nätet

Trade Desk är listat på Nasdaq (TTD) och kan enkelt köpas efter registrering hos en av våra rekommenderade mäklare nedan:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Trade Desk?

Trade Desk är ett globalt teknikföretag med stark tillväxt. Digitala annonsköpare använder deras plattform för att lansera datadrivna marknadsföringskampanjer på olika enheter och i olika format.

Ska jag köpa aktier i Trade Desk idag?

För det första bör vi förstå vad det var som fick aktien att minska med 12,2% i september – vad gjorde företaget fel? Kort sagt ingenting. I själva verket rapporterade Trade Desk ett starkt resultat och höjde sin prognos i augusti. Under normala ekonomiska förhållanden skulle detta vara allt vi behöver för en stigande marknad.

Det var Fed:s utlåtande i september som ledde till att en oro angående stigande räntor började etablera sig hos investerare, vilket pressade ner hela börsen. Detta skadar tillväxtaktier som Trade Desk ännu mer, men allt kan ha att göra med ett irrationellt beteende som drivs av rädsla. Högre räntor leder nämligen faktiskt till högre lönsamhet för detta företag eftersom de inte har några skulder, så räntan de tjänar på sina kontanttillgångar blir högre.

Men många sålde sina aktier. En anledning är att framtida intäkter betyder mindre i dagens pengar, eftersom de diskonteras till en högre ränta. Men med ett rabatterat pris utan några företagsspecifika nyheter kan Trade Desk vara en värdig tillgång för långsiktiga investerare som vill fynda.

En prisprognos för Trade Desk år 2021

Trade Desk har en medianprisprognos på 93,5 dollar och en högstaprognos på 115 dollar. Aktiekursen i skrivande stund ligger på 70,42 dollar, vilket indikerar en enorm potential om prognosen slår in.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto