Home > Tradedoubler forcerar utbudsnivå efter rapport

Tradedoubler forcerar utbudsnivå efter rapport

Försäljningen uppgick till 528 miljoner kronor för perioden (640). Här låg SME Direkts konsensusprognos på 525 miljoner kronor.

Tradedoublers försäljning minskade under första kvartalet med 13,9 procent, justerat för valutaförändringar, jämfört med motsvarande period i fjol. Jämfört med fjärde kvartalet 2012 var det dock en förbättring.

Nedgången förklaras av en betydande volymnedgång inom den icke-strategiska kampanjaffären, liksom av förlusten av några större kunder tidigt 2012.

Ebitda-resultatet ökade samtidigt med 20,7 procent till 19,1 miljoner, justerat för valutaförändringar. Exklusive förändringsrelaterade kostnader från första kvartalet 2012 visar ebitda en minskning med 9,9 procent jämfört med föregående år.

”Båda dessa visar dock att vi kompenserade intäktsfallet genom betydligt lägre kostnader, ett resultat av de kraftfulla effektiviseringsåtgärder som vi vidtog under andra delen av 2012”, skriver vd Rob Wilson i rapportens vd-ord.

Alltmedan det kärva ekonomiska klimatet i en stor del av Västeuropa fortsätter att tynga den privata konsumtionen förväntas e-handeln växa med i genomsnitt 11 procent årligen från 225 miljarder euro under 2012 till 336 miljarder euro 2016, skriver Tradedoubler.

”Den ledande position vi har etablerat inom mobila lösningar förstärktes under första kvartalet. Segmentet genererade trafik i vårt nätverk omfattande 11 miljoner slutförda försäljningar, en ökning med 107 procent jämfört med första kvartalet 2012, vilket är långt före någon av våra större konkurrenter”, skriver vd vidare.

Sett till aktiekursen har 16,50-nivån vid ett flertal tillfällen agerat vändningsnivå för aktien och därmed utgjort ett psykologiskt motstånd.

Majoriteten av bolagen har nu rapporterat och enligt akademin är anpassningen till ny information i aktier omedelbar. Men som bekant kan intressanta möjligheter uppkomma vid rapporttillfällen.

Studier visar att aktier som reagerat tydligt positivt på rapport är tradingkandidater för uppgång kommande dagar och veckor. Såvida aktien inte faller tillbaka under utbrottsnivån har den goda förutsättningar att fortsätta utvecklas med allt högre bottnar.

Tradedoubler Daily
Tradedoubler Daily

Av: Tradingportalen/Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto