Home > Tradingportalen möter upp Pareto Securities, mäklaren som erbjuder valutakonto till ISK- något vare sig Nordnet eller Avanza erbjuder i dagsläget.

Tradingportalen möter upp Pareto Securities, mäklaren som erbjuder valutakonto till ISK- något vare sig Nordnet eller Avanza erbjuder i dagsläget.

Tradingportalen möter upp Pareto Securities, mäklaren som erbjuder valutakonto till ISK- något vare sig Nordnet eller Avanza erbjuder i dagsläget.

Därmed får de dominerande och etablerade svenska nätmäklarna Nordnet och Avanza konkurrens av en ny spännande uppstickare, som erbjuder både ett brett handelsutbud, nya innovativa tjänster, samt en påtagligt attraktiv prisbild. Häng med oss på Tradingportalen när vi tar reda på mer!

Ambitionen är verkligen på topp!

Målet är att befästa sin ställning som en ledande nordisk investment bank, genom att erbjuda ett brett utbud av finansiella tjänster under ett och samma tak. Pareto Securities grundades redan 1986, och är således knappast någon nykomling i spelet, med sina drygt 360 anställda på 14 kontor i 9 länder.

Pareto ger sig nu in och utmanar svenska nätmäklare med en attraktiv prisbild, brett utbud av både kringtjänster såväl som handelsplattformar. Bland annat släpptes nyligen Infront Web Trader, samt möjligheter att blanka ett stort antal amerikanska värdepapper för att nämna några. En stor fördel för aktörer som handlar just utländska värdepapper, är att Pareto erbjuder möjligheten att koppla valutakonto till ISK konto, vilket kan påverka avgiftsbilden markant, när handlare slipper sura växlingsavgifter…

Intresserad av vad Sveriges senaste nätmäklartillskott har att erbjuda? Ta en kopp kaffe, sätt dig ner, och njut av vår exklusiva intervju med Pareto!

 

Hur har lanseringen i Sverige gått hittills, har ni fått den kundtillströmning ni hoppats på?

Sedan vår lansering i mars har vi sett ett mycket stort intresse. Det är många som har hört av sig och vill veta mer om Pareto, samt hur de kan bli kunder hos oss. Detta tycker vi självklart är väldigt roligt! De som gillar att handla utländska aktier, ser oss som ett oslagbart alternativ. Utöver det har vi många kunder som deltagit i våra primärtransaktioner och nu får en bättre helhetslösning för att kunna göra sina investeringar hos oss.

Vad är planerna framöver för Pareto på den nordiska marknaden?

På Pareto i Stockholm träffar vi Pavas Mehra & Olof Raneke, som står till kunders förfogande på den svenska marknaden.
På Pareto i Stockholm träffar vi Pavas Mehra & Olof Raneke,
som står till kunders förfogande på den svenska marknaden.

Att befästa vår roll som en ledande nordisk investmentbank med ett brett utbud av finansiella tjänster – allt under ett och samma tak. Vår ambition är att förse våra kunder med en komplett lösning, vare sig det gäller aktiehandel, att delta i kapitalanskaffningar eller få tillgång till våra analyser.

Hur ser er supportfunktion, är det smidigt att få hjälp om man stöter på problem eller har frågor?

Kunder som behöver hjälp kommer fram direkt till oss, utan att behöva vänta i telefonköer. Vi är både kundansvariga och mäklare, därav kan man få svar på de mest avancerade frågorna utan att behöva kopplas vidare. Självklart kan man även nå oss på email och sociala medier.

Var ligger pengarna? Omfattas man av investerarskyddet om man är kund hos Er?

Kunder som har sina pengar och värdepapper hos Pareto omfattas av såväl investerarskyddet för värdepapper (ersätter upp till 250 000 kr) som insättningsgarantin för pengar (ersätter upp till 950 000 kr). Såväl värdepapper som pengar registreras på respektive kunds depå.

Något som vi själva uppmärksammat är möjligheten att koppla valutakonto till sin ISK. Kan ni berätta vad fördelarna med detta är, och vilka valutor ni erbjuder i dagsläget?

Om man exempelvis säljer aktier i Apple och köper Google för de pengarna utan valutakonto, betalar man dels courtage men även upp till 0,5 % i valuta-spread. Gör du samma affär på vår ISK-lösning med valutakonto, betalar du enbart courtagekostnaden och sparar därmed uppemot 80 % i handelskostnad. Avräkningsnotor erhålls i lokal valuta. Fördelen är uppenbar, med detta är att våra kunder som har valutakonto inte behöver betala en valuta-spread, som hos andra aktörer är flera gånger mer än courtagekostnaden. Även de fall när man faktiskt behöver göra en växling, tar vi enbart 0,2% och 0,4% för våra PRO respektive Premium-kunder. Vi erbjuder samtliga valutor på de marknader man kan handla elektroniskt hos oss.

Utöver att Avanza, Nordnet och Degiro själva lanserat courtagefri handel upp till 50.000, 80.000 samt 1.000.000 kronor i samlat sparande har Nordea nyligen utmanat med kraftig sänkning av courtaget. Nu går ni själva in i priskriget och erbjuder en mycket attraktiv prisbild och handelserbjudande. Kommer vi se ytterligare press på courtagebilden, eller tror ni marknaden kommer gå mot alternativa prismodeller som tex. Amerikanska Tradeovate gjort med sin fasta månadskostnad för sin terminshandel?

På Pareto bemöts vi av personal som har koll på marknaden!
På Pareto bemöts vi av personal som har koll på marknaden!

Vi har noterat att vissa aktörer valt en prismodell där kunderna betalar en fast månadsavgift för handeln, dock är detta ingenting vi överväger. Vi vill uppmuntra våra kunders handel, vilket vår prismodell gör. Med det sagt förhandlar vi gärna om skräddarsydda prismodeller med mer aktiva investerare.

Om man frågar aktiva investerare, efterfrågar de professionella analyser, mer avancerade handelsverktyg och orderexekvering samt möjligheten att delta tidigt i olika former av kapitalanskaffningar samt börsnoteringar. Här har vi en edge gentemot våra konkurrenter.

Något vi tydligt sett på den amerikanska marknaden är en övergång mot webbaserade handelsterminaler. Ni lanserade själva nyligen Infront Web Trader, berätta lite om fördelarna med denna tjänst jämfört mot traditionella handelsterminaler, samt vad vi har att vänta framöver?

Vi erbjuder, som första svenska aktör, våra kunder Infront Web Trader där vi möjliggör handel med värdepapper i 14 olika länder. Som namnet antyder är det en web-baserad handelslösning, det vill säga att du loggar in via din web-browser och kan komma åt avancerad handelsfunktionalitet var som helst. Under den kommande tiden kommer vi att göra löpande uppdatering av vår befintliga hemsida www.paretosec.se, vidareutveckla funktionalitet som stop-loss i web trader.

På utbudssidan har vi nyligen lagt till 120 amerikanska bolag i vår shortpool som man kan blanka via oss. Eftersom vi erbjuder möjlighet att handla i både den amerikanska för- och efterhandeln kan man dra nytta av reaktioner som uppstår utanför ordinarie börstider. Utöver detta kommer vi inom kort även att erbjuda ungefär 100 europeiska bolag för blankning.

Pareto är först ut med nylanserad handelsplattform direkt i din webbläsare! Infront Web Trader
Pareto är först ut med nylanserad handelsplattform direkt i din webbläsare!
Infront Web Trader

Utöver er Infront Web Trader erbjuder ni även den traditionella Infront Active Trader, samt även en mobil app Pareto Trader, vad kostar att få tillgång till dessa plattformar?

Vi går nu ut med ett erbjudande där alla nya kunder får testa på Infront Active Trader kostnadsfritt under första månaden. Efter detta får alla våra Pro-kunder terminalen för 475kr/mån, ordinarie pris är 975kr/mån. Handlar man mer frekvent gör vi dock en individuell bedömning. Nya kunder får dessutom testa Web Trader kostnadsfritt i upp till sex månader. Pareto Trader-appen ingår för kunder som har Active Trader eller Web Trader, ordinarie pris är dock 49kr/mån.

Vad är fördelarna med att bli kund hos just Pareto?

Genom en marknadsledande handelslösning förser vi våra kunder med en unik produkt till marknadens lägsta priser i klassen. Som kund hos Pareto har man dessutom full tillgång till våra analyser samt möjlighet till att delta i private placings, IPO:er och bond issues. Det är något som i dagsläget inte öppet erbjuds till privata investerare – utan att förknippas med höga avgifter. Vi erbjuder vår målgrupp en bredd som starkt efterfrågas, men som man inte fullt har tillgång till under ett och samma tak. Dessutom kan vi genom vår Smart Order Router nå ut till ett 30-tal handelsplatser, och därmed komma åt mer likviditet och över tid ge våra kunder bättre exekvering.

Vilka marknader erbjuder ni handel på?

En liten glimt av handlargolvet på Pareto!
En liten glimt av handlargolvet på Pareto!

Elektroniskt erbjuder vi handel i Norden, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Nederländerna, Belgien, Schweiz, Kanada och USA. Inom kort kommer vi även att kunna erbjuda elektronisk handel i Portugal & Österrike. Dessutom erbjuder vi handel via telefon i Polen, Ryssland, Australien, Hongkong, Japan, Singapore och Sydafrika.

Har man som kund möjlighet att köpa och sälja fonder, och hur ser ert fondutbud ut?

Det går absolut bra, inom kort även elektroniskt via www.paretosec.se. Vi kommer att lansera en fondmarknad med utvalda fondbolag med historiskt goda resultat.

Vad har ni för marginalkrav när det gäller terminer?

Vi hoppas under de kommande månaderna kunna erbjuda tillgång till derivathandel online, något flera av våra kunder efterfrågar. I första hand blir det OMX-terminen men på sikt även DAX, EUROSTOXX samt andra derivat. Vi vill erbjuda en professionell produkt ur samtliga aspekter.

Hur många anställda jobbar enbart mot den svenska marknaden hos Pareto, och var sitter Ni rent geografiskt?

För närvarande är vi strax under 100 personer som jobbar i och mot Sverige. Vi sitter i Berzelii Park, precis intill Norrmalmstorg i Stockholm. I stort är vi närmare 360 medarbetare utspridda på 14 kontor i 9 länder.

Vilka större trender och förändringar upplever ni är på gång i finansbranschen just nu?

Som ni nämnde tidigare händer det ju onekligen en del på courtagefronten, men vi tror inte att courtaget kommer gå ner till mycket lägre nivåer. Det är en sak att endast erbjuda exekvering åt kunder, en annan att erbjuda en rad kringtjänster. ”Man får det man betalar för” som det heter.

En tydlig trend vi märkt av är att börshandeln i svenska bolag blivit allt mer fragmenterad. Med det menas att handeln i allt större utsträckning sker på alternativa handelsplatser utanför Nasdaq OMX. I Exempelvis HM & Electrolux sker ca 50 % respektive 30 % av handeln på Nasdaq OMX. Samma sak ser vi i USA där ca 50 % av handeln i Dow Jones 30-bolagen sker utanför Nasdaq & NYSE.

Vi är väl positionerade för detta då vi har en Smart order router som läser av ett 30-tal handelsplatser och dark pools för att på bästa sätt exekvera kundens order. För att säkra kvaliteten på vårt handelssystem tar vi med jämna mellanrum in analyser från en ”kvantfirma” som heter Liquid Metrix. På så vis kan vi erbjuda tillgång till mycket större likviditet utan att kompromissa våra kunders order. Att enbart skicka alla order till en särskild marknad utifrån sin kostnadsstruktur är orättvist mot kunden och något vi anser bör ändras i marknaden.

Vi på Tradingportalen vill tacka Er för eran tid, och önskar Er all lycka till framöver!

Tack själv för er tid! Vi är övertygade om att svenska investerare kommer att uppskatta den personliga servicen hos oss!

 

Detta är ingen annons och ingen ersättning har utgått för detta inlägg. Tradingportalen är en oberoende aktör som väljer att lyfta fram intressanta aktörer på marknaden, som vi anser vara av intresse för våra läsare.

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto