Home > Tradingportalen tar pulsen på BetOnFinance, en helt ny typ av aktör på marknaden med siktet inställt på aktiespel.

Tradingportalen tar pulsen på BetOnFinance, en helt ny typ av aktör på marknaden med siktet inställt på aktiespel.

Den 31 augusti 2016 slog den nya spelaren BetOnFinance upp portarna i Sverige, genom att lansera sin hemsida www.betonfinance.com.

BetOnFinance är en helt ny typ av aktör på spelmarknaden som inriktar sig på aktiemarknaden, där man via sin tjänst erbjuder poolspel som i mångt och mycket påminner om spel på hästar.

BetOnFinance VD och grundare Jeff Saul svarar på tradingportalens intervjufrågor
BetOnFinance VD och grundare Jeff Saul svarar på tradingportalens intervjufrågor

Bolagets VD och grundare Jeff Saul har en lång bakgrund inom finans med ledande positioner från bland annat Saxo Bank, RBS och SEB.

En längre tids bakgrund inom finans gav honom idéen att starta BetOnFinance, då han såg ett stort intresse för aktiemarknaden bland spelsugna investerare med mindre kapital än vad som krävs på den ordinarie aktiemarknaden.

Ambitionen är det inget fel på, och i dagsläget kan du redan spela på den Svenska, Danska och Amerikanska marknaden, men utbudet kommer utökas rejält redan kommande veckor.

Bolaget har planer på att erbjuda så kallade ”white label” lösningar till existerande aktörer som Unibet, Betsson, Svenska Spel etc.

Det finns ingen annan aktör som i dagsläget erbjuder en liknande tjänst, och bolaget har precis fått sin internationella licens och är därmed i uppstartsfasen av sin resa.

Tradingportalen träffade bolagets VD och grundare Jeff Saul, för att höra mer om bolagets tjänster i en exklusiv intervju.

Den 31 augusti lanserade ni officiellt BetOnFinance på den svenska marknaden, hur länge har ni varit verksamma i Danmark?

Vi lanserade BetOnFinance.dk i Danmark den 18. Januari 2016.

Hur har lanseringen i Sverige gått hittills?

Det är för tidigt att säga något i dagsläget, vi har varit live i Sverige sedan 31. Augusti vilket är lite mer än en vecka, men vi har fått ett mycket bra genomslag och mottagning från både samarbetspartners och affiliates, men det kommer ta ungefär 1-2 månader innan vi kan se resultatet av vår lansering i Sverige, då även mycket annat arbete pågår sedan vår lansering i Danmark.

Vilka utmaningar har ni upplevt sedan starten?

Vi har upplevt två huvudutmaningar.
1) I Danmark behövde vi utbilda våra kunder i poolspel, då man i Danmark är mer van vid fasta odds som man känner till från sportsbetting. I Sverige däremot är poolspel en av de mest utbredda spelformer, där bland annat alla hästspel är poolspel.
2) De första månader var våra pooler lite för små i Danmark, men efterhand som det sprids till fler spelare, så är det ett mindre problem nu. Speciellt då vi nu fått vår internationella licens innebär detta att våra pooler nu markant kan växa, och således blir detta ej längre ett problem.

Berätta lite om er tjänst, era speltyper och vad man kan spela på?
Koncepten är väldigt lättförståeliga och ett spel – Aktieracet – är jämförbart med hästkapplöpning, där hästarna har blivit utbytta med aktier. Ett annat spel är “Indexspelet” (US NASDAQ 100, svenska OMXS30, danska OMX C20 och fler är på väg) där användare spelar på hur mycket marknaden kommer stiga eller falla.

“Indexspelet är både för individer med kunskap om aktiemarknaden, och för nybörjare som vill ge aktiemarknaden ett försök på ett lätt sätt. I det här spelet behöver du bara spela på hur mycket marknaden kommer stiga eller falla, till skillnad från vårt “Aktierace”- spel, där du måste spela på de bäst eller sämst presterande aktierna av 30 aktier”, säger grundaren Jeff Saul.
“Indexspelet är både för individer med kunskap om aktiemarknaden, och för nybörjare som vill ge aktiemarknaden ett försök på ett lätt sätt. I det här spelet behöver du bara spela på hur mycket marknaden kommer stiga eller falla, till skillnad från vårt “Aktierace”- spel, där du måste spela på de bäst eller sämst presterande aktierna av 30 aktier”, säger grundaren Jeff Saul.

Hur växte idéen fram om BetOnFinance?

Jag såg redan 2008 vilka verktyg professionella investerare har när de handlar och analyserar aktier, eftersom jag jobbade med institutionella investerare i hela värden alltsedan 1986. Målet var att erbjuda vanliga privatinvesterare ett flertal av de verktyg och möjligheter som institutionella investerare har. I min tidigare roll som aktiechef på Saxo Bank möjliggjorde jag detta när det gäller hur man handlar aktier och CFDer, så att man kan både ta långa som korta positioner, parhandel, ta bort marknadsrisk från sin portfölj etc. Dessutom byggde jag ett fantastiskt analysverktyg, som privata investerare kunde få tillgång till. Därefter blev jag VD för Saxo Bank-bolaget Euroinvestor, som är Nordeuropas största investerarforum. I denna roll gjorde vi en hel del traditionella aktiespel, där jag kunde se att en väldigt stor skara spelare var unga personer, som var mycket intresserade av aktiemarknaden, men som inte hade tillräckligt sparat kapital för att investera i den vanliga aktiemarknaden. Det var här jag kom på idéen. Det måste finnas ett sätt att låta vanliga människor få möjligheten att delta i de finansiella marknaderna utan ett stort sparat kapital redan från början. Det var så här idéen växte fram, och nu kan alla vara med och spela på BetOnFinance med så lite som 10 kronor.

Finns det några andra liknande spelkoncept i andra delar av världen?

Aktierace
Aktierace

Nej vi är först i världen med att erbjuda denna typ av produkt, och vi har även byggt vår infrastruktur så att vi kan erbjuda existerande speloperatörer som Unibet, Betsson, Svenska Spel etc. möjligheten att via ”white label” tillhandahålla våra produkter. För att skydda våra lösningar, har vi även tagit patent på flera av våra spelkoncept.

Vilka är fördelarna med att använda BetOnFinance jämfört med att handla via en vanlig aktiedepå?
A) Du kan vara med och spela med så lite som 10 kronor.
B) Du kan tjäna pengar på stigande som fallande marknader.
C) Alla vinster är skattebefriande på våra spel, vi är inte en finansiell produkt.
D) Om du som privatinvesterare har tex. 5000 kronor och önskar att bygga en portfölj med både svenska som utländska aktier, så kommer dina transaktionskostnader vara mindre hos oss än vad du i vanliga fall skulle betala när det gäller courtage, depåomkostnader etc.
E) Du får ett minimumodds på 1.05 när du spelar hos BetOnFinance, så om det kommer en mycket positiv eller negativ nyhet om ett bolag före aktiemarknaden öppnar, kan du räkna hem minst 5 procents avkastning på en dag. Det kan man inte på den vanliga aktiemarknaden.

Vilka marknader finns tillgängliga att spela på?

Indexspel
Indexspel

För tillfället kan man spela på Sverige, USA och Danmark, men vi kommer att lägga till fler marknader kommande veckor.

Vad är den minsta insats som krävs för att spela?

Den lägsta insatsen en spelare behöver göra för att spela är 10 kronor.

Kan man handla med hävstång? Om inte kommer detta bli tillgängligt i framtiden?

Vi erbjuder ingen hävstång, en spelare kan inte förlora mer än den insats man gjort. Det är däremot möjligt att få högre odds när man spelar på aktier eller vid volatila rörelser i aktieindex, som ej är utvald favorit. Den sista veckan gav OMXS30 spelet odds på 151x en av dagarna.

Hur beskattas vinsterna?

Vinsterna är beskattningsfria, och man behöver heller ej informera skattemyndigheterna då BetOnFinance själva sköter all rapportering och betalar in skatter.

Vad är en typisk kund på BetOnFinance?

I dagsläget är det stor andel män som spelar, men vi har även en del kvinnor. Ungefär 50 procent är mellan 18 och 30 år, 25 procent är mellan 30 och 50 år, och resterande 25 procent är över 50 år. Våra kunder är vanligtvis utbildade eller bedriver studier eller är pensionärer. Våra kundet kommer från alla branscher, business, finans, ekonomi till allt ifrån marketing och sälj till IT/tech som ingenjörer.

Kan du berätta lite om planerna för BetOnFinance i Sverige under de kommande åren?

Vi har stora förväntningar på den svenska marknadne, då Sverige har en väldigt bred aktiekultur än vi har i Danmark. Dessutom är hästsport de största spel i Sverige och därför har svenskar stor föreståelse redan för poolspel. Våra spel passar därför väldigt bra för den svenska marknaden, och vi förväntar oss att våran Betschool och våra spel i det stora hela kommer till stor nytta som ytterligare en kanal till utbyggnad för den svenska aktie- och spelkulturen i Sverige. Våra kunder tycker att man får mycket bra verktyg, och lär sig mycket när man spelar våra spel. Verktyg som gör dom till bättre investerare på den vanliga aktiemarknaden. Man lär sig mycket om vad som får aktiekurser att stiga som att falla, och vad är en volatil aktie, vad är risk och vad är en cyklisk eller defensiv aktie etc. Vi kommer vilja arbeta tillsammans med Aktiespararna och liknande organisationer.

Har ni några planer på att lansera applikationer för mobiltelefoner och surfplattor?

Vår plattform är utvecklat i HTML5 responsiv design, så det fungerar på alla plattformar. Våra användare är väldigt nöjda med den mobilplattform vi erbjuder i dagsläget, men det är inte omöjligt att vi framöver levererar en app.

Vi önskar er all lycka till med ert intåg på den svenska marknaden och ser fram emot att följa er utveckling framöver.

Tack! Och välkommen som kund hos BetOnFinance!

BetOnFinance officiella pressrelease kan du läsa här.

 

Detta är ingen annons och ingen ersättning har utgått för detta inlägg. Tradingportalen är en oberoende aktör som har valt att lyfta fram en ny aktör på marknaden, som vi anser kunna vara av intresse för våra läsare.

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto