Home > Tradingportalen tar pulsen på CMC Markets, en av världens största CFD-aktörer som erbjuder både brett handelsutbud och fokus på utbildning.

Tradingportalen tar pulsen på CMC Markets, en av världens största CFD-aktörer som erbjuder både brett handelsutbud och fokus på utbildning.

Tradingportalen tar pulsen på CMC Markets, en av världens största CFD-aktörer som erbjuder både brett handelsutbud och fokus på utbildning.

Med ett väletablerat Stockholmskontor, besitter CMC Markets inte bara en djupgående kunskap om marknaden utan erbjuder även sina kunder stora handelsmöjligheter att investera i aktier, index, råvaror, valuta och räntepapper, men även investeringsalternativ som många gånger kan vara svårt att placera i, som exempelvis naturgas och apelsinjuice.

Joakim Sandblom, Sverigechef på CMC Markets
Joakim Sandblom, Sverigechef på CMC Markets

Genom sin gedigna kompetens erbjuder CMC Markets sina kunder också kvalitativ kostnadsfri utbildning, som får Dig som investerare att göra bättre affärer. Spännande nog är det just CMC Markets som även håller i den populära podcasten Björnfällan!

CMC Markets erbjuder bland annat en högt prisad och kostnadsfri handelsplattform med kostnadsfria realtidskurser, attraktiv courtagebild samt hävstångsmöjligheter, utöver en mer rättvis valutaväxling än vad många andra gör i dagsläget.

Häng med när Tradingportalen tar pulsen på CMC Markets!

 

Hur ser verksamheten ut i Sverige, och vad är planerna framöver?

Vi öppnade vårt svenska kontor 2007 och firar 10 år i år. Från noll till tusentals aktiva kunder. En helt fantastisk resa. Men vi kan inte bara klappa oss själva på axeln, vi har faktiskt haft marknaden med oss. Att jobba i en bull-market där kunderna tjänar pengar underlättar ju vår vardag ganska mycket.

Som 10-års present har vi givit finanssiten TradeCMC till de svenska investerarna. Här finner man de senaste nyheterna, analyserna, insiderköpen och mycket mer.

Hur många är ni på Stockholmskontoret, och vilka ansvarsområden har ni?

Vi är åtta personer på kontoret med olika ansvarsområden, med två analytiker som även är storkundsansvariga, tre som jobbar med kundsupport/försäljning, en på marknadsföring, lokal Compliance och jag som ansvarig för den svenska verksamheten.

Hur ser Er supportfunktion, är det smidigt att få hjälp om man stöter på problem eller har frågor?

Får jag skryta? Jag har aldrig hört att någon är missnöjd mer vår service. 95 % av inkommande samtal besvaras inom 20 sekunder. Vi har alla mer än 10 års erfarenhet i branschen och är enda CFD-aktör som är anslutna till Swedsec. Vi har support 24/5, på svenska mellan 08:30-17:30 övriga tider kopplas du till vår globala support.

Var ligger kundernas kapital? Omfattas kunder av insättningsgaranti hos Er?

Kapital tillhörande våra kunder bokförs varje kväll och förvaras alltid på segregerade klientmedelskonton. Hela behållningen på kundernas handelskonto kategoriseras som klientmedel och motsvarande belopp förvaras som klientmedel på bankkonton hos 7 olika banker så som Natwest, Barclays, Lloyds och HSBC.

FSCS som är den engelska motsvarigheten till Finansinspektionen kan betala ersättning till kunder om ett finansiellt institut försätts i konkurs eller upphör med verksamheten. Kunder till CMC Markets ingår i FSCS ”investments”-kategori där den högsta ersättningen per person och institut uppgår till £ 50.000.

CMC Markets är som bekant en av världens största CFD-aktör, men kan Ni för de mindre insatta förklara vad en CFD är och hur den fungerar?

CFD är ett finansiellt derivat = derivera – härleda ifrån – återspegla. CFD:n återspeglar priset på underliggande finansiella produkter så som aktier, råvaror, valutor och index.

När du handlar med CFD:er äger du rätten till prisförändringen i den underliggande produkten. Så när den underliggande tillgången går upp 1 % går även priset på  CFD:n upp 1 %. Allt sker i realtid.
En stor fördel med CFD:n är att den har samma pris som det underliggande tillgångsslaget, till skillnad från Bull&Bear, mini future, optioner m.f. som ofta har ett värde som inte alls stämmer överens med värdet på den underliggande tillgången.

När du handlar med CFD:er kan du använda hävstång. Du väljer själv om du vill handla med eget kapital (utan hävstång) eller nyttja den inbyggda hävstången. Idag har CMC Markets den mest flexibla hävstången, och även den kraftigaste för den som vill.

Hävstången är baserad på kontovärdet. Har du 10,000 kr på ditt konto och väljer köpa aktier för 20,000 kr har du använt x2 i hävstång. Vill du handla utan hävstång så ser du till att aldrig placera mer på marknaden än vad ditt konto är värt. Vill du handla med x20 i hävstång köper du för tex aktier för 200,000 kr trots att du bara har 10,000 kr på kontot.

Det är säkerhetskravet som styr hävstången. I bilden visas vår orderruta för aktien H&M. Där står det tydligt värdet på positionen, priset på H&M som överensstämmer med det underliggande aktiepriset, stop loss, take profit och Säkerhetskrav 597 kr. Möjlig hävstång = 19930/597 =33 som är detsamma som 33 gånger hävstång.

Tradingportalen tar pulsen på CMC Markets, en av världens största CFD-aktörer som erbjuder både brett handelsutbud och fokus på utbildning.

Har ni någon minimuminsättning för att öppna ett konto?

Nej vi har inga minimikrav. Det viktiga är att man känner sig bekväm med det belopp som sätts in och att det är pengar som är öronmärkta för investeringar eller trading.

Vilka marknader erbjuder ni handel på?

Hos CMC Markets kan du handla CFD:er på aktier, index, råvaror, valuta och räntepapper.  Du har bland annat tillgång till de vanligaste indexen så som OMX, DAX, EUROSTOXX och S&P500, guld, olja, EUR/USD, USD/SEK och en mängd andra marknader, ETF:er och aktier. Vi har fler än 10 000 produkter.

Hur ser courtagebilden ut när man handlar på svenska och utländska marknader?

På svenska aktier har vi 0,04 % eller 49 kr i minimicourtage. De utländska marknaderna varierar men exempelvis har den populära amerikanska marknaden ett courtage på 9 USD eller 2 cent per CFD. En fullständig courtagelista hittar du här https://www.cmcmarkets.com/sv-se/marknadsutbud-aktier

Vid handel på utländska marknader, påverkas man även av en valutaväxling hos Er?

När du handlar tex amerikanska aktier hos din nätmäklare växlas hela positionens värde från SEK till USD. När den sedan säljs så växlas det tillbaka från USD till SEK. Positionens värde växlas alltså två gånger. De större nätmäklarna tar ut från 0,25 % per trade, totalt 0,5 % vid köp & sälj.

På CMC Markets växlar vi endast eventuell vinst eller förlust. En position värd 50 000 USD i Apple med en vinst på 2000 USD så är det 2000 USD vi växlar till SEK när du avslutar din position.

Växlingskostnad hos CMC Markets 2000 * 0,4 % = 72 kr

Växlingskostnad hos Nätmäklare (50000+52000)*0,25 % = 2295 kr

Er handelsplattform har fått flera utmärkelser, berätta lite mer om denna och vad fördelarna med just Er plattform är?

Att den är gratis, användarvänlig och ger dig tillgång till hela världen är en bra start. Att du även har marknadsledande appar och flexibla kontraktstorlekar gör oss än bättre. Till detta har vi byggt in verktyg för teknisk analys, ordertyper för riskhantering, strategiorders, kostnadsfria realtidskurser på aktier, index, råvaror, valutor världen över och nyheter från Reuters och svenska nyhetsbyrån FinWire gör oss till en marknadsledande nätmäklare.

En unik tjänst är att våra flexibla kontraktstorlekar blev vi utsedda till ”Bästa CFD-aktör 2016” av Financial Times läsare. Flexibel innebär att du kan handla andelar av kontrakt vilket beskrivs nedan.

Ett av de populäraste indexen att handla bland de som är mer aktiva i sin handel är tyska DAX-index. Priset på DAX är 12561 euro vilket innebär att en CFD är värd ca 120 000 kr. I vissa fall är minsta position i DAX motsvarande fem CFD:er vilket då blir 600 000 kr. Detta är en för stor position för många, framförallt om man precis kommit igång med sin handel. Hos CMC kan du handla delar av en CFD vilket innebär att du på ett väldigt enkelt sätt styr storleken på positionen så att den passar dig. På så vis kan du också hantera risken på ett sätt som passar storleken på din portfölj. I bilden nedan visas ett exempel på vår orderruta där positionen består av 0,1 CFD i DAX.

Tradingportalen tar pulsen på CMC Markets, en av världens största CFD-aktörer som erbjuder både brett handelsutbud och fokus på utbildning.

Ni fokuserar själva, likt oss på Tradingportalen mycket på just kvalitativ kostnadsfri utbildning. Hur kommer det sig att ni valt just denna inriktning till skillnad mot flera andra aktörer?

Vi vill att så många som möjligt av våra kunder och andra intresserade ska lära sig mer om trading och investeringar. I dagsläget finns det ett väldigt stort intresse för trading vilket vi är glada över. Ambitionsnivån är hög vad gäller avkastning och resultat, men det läggs för lite fokus på riskhantering. Riskhantering är något vi ofta pratar om och försöker få fram i våra utbildningar. Utöver det så har vi bland annat utbildningar i handelspsykologi, handelsstrategier och teknisk analys.

Via denna länk ser du kommande utbildningar. Alla utbildningar är kostnadsfria och det går bra att vara med även om man inte är kund hos CMC Markets.

Ni har en mycket trevlig podcast som heter Björnfällan. Berätta lite mer denna, och vad tanken bakom podden är.

Namnet är en direktöversättning från den engelska finanstermen bear trap. Podcasten tar upp aktuella ämnen som rör investeringar samt trading och de som håller i den är våra analytiker Kristofer Berggren och Nils Brobacke. Vi försöker gräva lite djupare i ämnen som intresserar oss så att lyssnaren får mer matnyttig info än att vi bara konstaterar saker på ett mer ytligt plan. Utöver våra egna avsnitt där det är Kristofer och Nils som diskuterar brukar vi även intervjua analytiker och fondförvaltare och låta dessa briljera inom sina specialområden Vi tar gärna emot tips på vem eller vilka ni lyssnare vill att vi tar med i podden. Vi vet att Tony och CG hos Tradingportalen är efterfrågade så dessa två herrar ska självklart vara med!

Tradingportalen tar pulsen på CMC Markets, en av världens största CFD-aktörer som erbjuder både brett handelsutbud och fokus på utbildning.

Vad är fördelarna med att bli kund hos just CMC Markets?

 • Stabil, prisbelönt och kostnadsfri handelsplattform
 • Flexibel hävstång. Handla utan hävstång upp till x500
 • Kostnadsfria realtidskurser 91 index, 126 råvaror, 338 valutapar, 75 räntepapper och 9300 aktier
 • Handla dygnet runt 5 dagar i veckan i valutor, råvaror och de större aktie-indexen.
 • Valfria orderstorlekar. Handlar du 0,1 DAX-kontrakt eller EUR/USD för 1 €
 • Låga transaktionskostnader
 • Inga växlingsavgifter på positionens värde
 • Online-utbildningar varje vecka
 • Kunnig och snabb kundservice

Vi är en trygg aktör med lång historia. CMC Markets grundades 1989, har kontor i 17 länder stabil finansiell ställning och är börsnoterat på London Stock Exchange. Lokal närvaro där hälften av kontoret har mer än 10 års erfarenhet inom CFD-handel. Vi skickar även in din årssammanställning till Skatteverket så du behöver bara granska och godkänna.

Under våren 2017 inledde ni ett samarbete med oss här på Tradingportalen. Berätta lite mer vad ni förväntar er av samarbetet, och varför ni valt att just ingå ett fördjupat samarbete med oss.

Vi har ju jobbat med er på Tradingportalen till och från de senaste åren och vet att ni delar vår passion för aktiv handel så det har känts naturligt att gå in som Premiumpartner. Vi ser fram emot trevliga event, utbildningar och analyser framöver. För er som läser detta, håll ögon och öron öppna för vi kommer ner inom kort för en trevlig trading-AW.

Slutligen ställer vi som vanligt frågan vilka större trender och förändringar ni upplever och är på gång i finansbranschen just nu?

Vad händer i finansbranschen. Tre större trender:

 • Fintech: Storbanker, Nordnet och Avanza vill tjäna mer pengar på sina kunder och lanserar bla. Robotrådgivarna. Vill inte säga att det är dåligt. Så länge avkastningen är högre än alternativen så är det en bra produkt. Men, håll koll på avgifter. Roboten kostar från 0,5 % per år vilket är mer än de kostnadsfria indexfonderna. Den kommer med all säkerhet omallokera pengar till fonder som är dyrare än gratis.
 • Hävstång till alla: Många av dagens investerare kräver hävstång. Många har kapital men vill inte binda upp kapitalet på samma sätt som man gjorde förr. Det är alltid bra att ha tillgång till kapital, så även om man har kapital för att täcka upp hela sitt innehav så föredrar man att binda upp 25 % för att snabbt kunna entra en ny trade när/om läget kommer.
 • Bredare utbud: Fler daytraders börjar leta mer aktivt efter volatilitet och med det nya produkter. De följer volatiliteten från valuta till index till råvaror.

Vi på Tradingportalen tackar för Er tid, och önskar Er all lycka till framöver!

Tack! Och välkommen som kund hos CMC Markets!

 

Detta är ingen annons och ingen ersättning har utgått för detta inlägg. Tradingportalen är en oberoende aktör som väljer att lyfta fram intressanta aktörer på marknaden, som vi anser vara av intresse för våra läsare.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto