Home > Tradingportalen tar pulsen på Degiro, nätmäklaren som erbjuder courtagefri handel upp till 1.000.000 kronor i samlat sparande.

Tradingportalen tar pulsen på Degiro, nätmäklaren som erbjuder courtagefri handel upp till 1.000.000 kronor i samlat sparande.

Tradingportalen tog pulsen på Degiro redan i samband med att nätmäklaren gjorde sitt intåg på den svenska marknaden den 22 januari 2015. Bolaget slog då upp portarna i Sverige genom att lansera sin hemsida www.Degiro.se. De dominerande svenska nätmäklarna Nordnet och Avanza fick därmed en ny oväntad konkurrent, med global räckvidd och påtagligt konkurrenskraftiga priser.

Det har hänt en hel del på Degiro sedan vår föregående intervju. ISK erbjuds numera, en ny app tillgodoser den stadigt växande skaran av mobila användare och nätmäklaren har också lanserat courtagefri handel för svenska kunder med upp till 1.000.000 kronor (!) i samlat sparande.

Degiros vd och grundare Gijs Nagel kommenterade tidigare i samband med lanseringen av den courtagefria handeln att Sverige befinner sig i ett priskrig, och att det blir intressant att se vem som står kvar som vinnare i slutändan.
Degiros vd och grundare Gijs Nagel kommenterade tidigare i samband med lanseringen av den courtagefria handeln att Sverige befinner sig i ett priskrig, och att det blir intressant att se vem som står kvar som vinnare i slutändan.

Just det sistnämnda erbjudandet var Avanza först med i Sverige- som så mycket annat. Men medan Avanza erbjuder courtagefri handel för kunder med mindre än 50 000 i sparkapital, och Nordnet svarade med courtagefri handel för de med mindre än 80 000, satte Degiro gränsen vid respektabla 1 000 000 kronor.

Ytterligare ett förmånligt utspel från den spännande uppstickaren på den svenska nätmäklarmarknaden. Och vi har mer spännande saker att vänta oss framöver av Degiro.

Tradingportalen träffar Erik Hammar som arbetar som Associate – Marketing & PR på Degiro, för att höra mer om vad som har hänt sedan sist, hur utvecklingen i branschen ser ut, men också vad vi har att vänta framöver.

Häng med!

 

Vid er nyetablering i Sverige för drygt ett år sedan gjorde vi en intervju med er på Degiro. Vad har hänt hos Degiro sedan sist?

Sedan vår lansering i januari 2015 har mycket hänt. I juni 2015 började vi erbjuda investeringssparkonton (ISK), till våra svenska kunder. Redan här började vi se en snabb kundtillströmning som bara har fortsatt sedan dess. Utöver ISK har vi även uppdaterat vår webtrader, öppnat upp för direktinsättning både vid registrering samt inne i webtradern, förbättrat sökfunktionen och back-end av webtradern. Vi har även börjat erbjuda courtagefira ETF:er som ett verktyg våra kunder kan nyttja sig av för att lättare sprida sina investeringar och således förbättra sin portföljs diversifiering. I juni av detta år introducerade vi courtagefri handel på Stockholmsbörsen (large, mid, small cap, FirstNorth ej inkluderat) för alla våra svenska kunder med upp till 1,000,000 kr i samlat sparande.

Har lanseringen i Sverige fått det genomslag ni hoppats på? Ligger det i linje med förväntningar och uppställda mål?

Som kund har man onekligen ett stort urval av marknader att välja bland, och nya marknader fortsätter att tillkomma kontinuerligt.
Som kund har man onekligen ett stort urval av marknader att välja bland, och nya marknader fortsätter att tillkomma kontinuerligt.

Under de första sex månaderna hade vi det lite tunt med nya kunder, mest dels på grund av att vi saknade ISK. Sedan introduktionen av ISK har kundtillströmningen kommit igång ordentligt, mycket tack vare att vi har lyssnat på kundernas önskemål och anpassat oss därefter, så på det hela taget är vi nöjda med hur det har gått och ser också väldigt positivt på framtiden.

I vår tidigare intervju kunde man läsa att målsättningen var en marknadsandel motsvarande 25% av den svenska marknaden, mätt i antal affärer. Kvarstår denna ambition och i så fall vilken tidsram avses?

Ambitionen kvarstår självklart! Dock är detta något vi måste kämpa hårt för att realisera. Vi tänker åstadkomma detta genom att fortsätta erbjuda bästa möjliga handelsmöjligheter till våra kunder till bästa möjliga pris och vi konstaterar dagligen att denna strategi stärker kundtillflödet. Utöver det gäller det självklart att hålla kundnöjdheten hög via bra information och att de kan nå kundtjänst fort utan att behöva sitta i långa telefonköer. Förhoppningsvis kan vi uppnå 25 % marknadsandel inom några år.

Självklart undrar vi även denna gång om du kan berätta lite om planerna för Degiro i Sverige under de kommande åren?

Vi kommer att fortsätta att fokusera på investerarna och lyssna på vad de efterfrågar samt vilka behov vi ser. Det vi har gjort för de aktiva investerarna håller vi nu på att även implementera för de passiva. Vi vill exempelvis göra det lättare att som passiv investerare månadsspara via ETF:er eller fonder. Vi hoppas även på att utöka det svenska utbudet i framtiden genom att också inkludera Aktietorget samt NGM (Nordic Growth Market).

Mitten av 2015 blev det möjligt att placera inom ramen för en ISK hos er. Er juridiska avdelning tittade även på kapitalförsäkring i vår tidigare intervju, är detta något som kommer finnas tillgängligt framöver?

Utöver sin courtagefria handel upp till 1.000.000 i samlat sparande, erbjuder Degiro en riktigt svårslagen prisbild!
Utöver sin courtagefria handel upp till 1.000.000 i samlat sparande, erbjuder Degiro en riktigt svårslagen prisbild!

Vi hoppas på det, dock är det viktigt att framhålla att då vi inte är något försäkringsbolag så måste vi hitta en trygg och pålitligt samarbetspartner att erbjuda detta via. Detta ligger inte högst upp på prioriteringslistan men självfallet något vi har i åtanke.

Avanza och Nordnet lanserade nyligen courtagefri handel med kapital upp till 50 000, samt 80 000 kronor. Kort därefter lanserade ni själva courtagefri handel på Stockholmsbörsen (large, mid, small cap) för kunder som har mindre än 1.000.000 kronor i samlat sparande. Hur tror ni detta kommer detta påverka kundtillflödet framöver på den svenska marknaden?

Som jag nämnde tidigare så har detta lett till nästan en fördubbling av kunddatabasen. Vi känner att vi når ut till den breda massan med vårt erbjudande där konkurrenterna som sätter taket för lågt missar en av sina viktigaste målgrupper, småspararna. Vi känner att skall man göra något courtagefritt så skall det gälla för majoriteten av kunderna.

Kostnadsbild över nätmäklare, vid en europeisk aktieaffär motsvarande 300 000 SEK i bolaget Unilever (41 EUR per aktie).
Kostnadsbild över nätmäklare, vid en europeisk aktieaffär motsvarande 300 000 SEK i bolaget Unilever (41 EUR per aktie).

Er valutaväxling är betydligt billigare än såväl Nordnet som Avanza vilket ju gynnar de som gör mycket affärer i utländska aktier, har detta fått genomslag i svenska kunders affärsvanor hos er?

Absolut, vi ser en stor positiv trend bland våra svenska kunder när det gäller handel utanför Sverige. Inte bara valutaväxlingen är billigare utan vårt courtage och våra avgifter i t.ex. USA eller i övriga Europa är runt 80 % lägre än konkurrenterna.

Sist diskuterade vi valutakonto kopplat till depån, finns det i dagsläget möjligheter för detta? Om inte, när tror ni detta finns på plats?

Idag kan man använda sig utav manuell valutaväxling och kan hålla likvider i USD, EUR, NOK, DKK, samt GBP. Dock kan man inte överföra pengar till oss i annan valuta än svenska kronor (för svenska kunder).

Föregående intervju så kunde man läsa att ni håller på att utveckla teknologi för API koppling för externa parter, vilket skulle möjliggöra fler handelsplattformar som exempelvis Online Trader, Multicharts och Ninjatrader. Hur har det gått på denna front?

Diagramfunktionen på Degiros hemsida är lättöverskådlig, och man kan ta fram diagram på de flesta av världens aktiemarknader.
Diagramfunktionen på Degiros hemsida är lättöverskådlig, och man kan ta fram diagram på de flesta av världens aktiemarknader.

I dagsläget har vi ett API som är tillgänglig för våra professionella kunder, vi vill även göra denna tillgängligt för privata kunder men då vi har många spännande projekt på gång så vågar vi inte utlova någon tidsram för när den kan tänkas komma.

Sist jobbade tre personer enbart mot den svenska marknaden som var lokaliserade i Amsterdam. I dagsläget ser vi att ni har flertal tjänster utannonserade, det låter som ni är inne i en väldigt expansiv fas inom företaget?

Det stämmer, då vi växer väldigt snabbt, inte enbart i Sverige utan även på andra marknader, så är vi i behov av att utöka personalen. Det är främst på kundtjänst där vi söker nya medarbetare för att kunna bemöta kundtillströmningen och hålla väntetiden på svar så kort som möjligt. Utöver det så finns det behov av utvecklare att vidareutveckla vår plattform, och våra applikationer som vi ständigt jobbar på att förbättra.

Ni lanserade förra året er nya Webtrader. Hur har detta gått och vad kan vi vänta oss för nya funktionaliteter framöver?

Den nya versionen av webtradern släpptes precis för några veckor sedan (slutet av augusti 2016). Vi har hittills fått väldigt bra feedback på uppdateringen och jobbar nu främst på våra mobila applikationer. En tjänst som jag kan nämna som kommer inom kort till desktopversionen är tvåstegsverifiering vid inloggning. Under det sista kvartalet 2016 kommer även en uppdaterad mobilapp där vi kommer introducera marknadsskärm, mer detaljerade sidor samt favoriter från desktopversionen. Under 2017 kommer alla funktionaliteter från desktopversionen att ingå i mobilappen såsom insättningar/uttag osv.

Vad är fördelarna med att bli kund hos just Degiro?

Degiros mobilapp erbjuder redan idag en väldigt bra överblick, men kommande version som introducerar marknadsskärm är något vi ser fram emot att utvärdera.
Degiros mobilapp erbjuder redan idag en väldigt bra överblick, men kommande version som introducerar marknadsskärm är något vi ser fram emot att utvärdera.

Utöver att vi erbjuder courtagefrihandel för alla våra kunder med upp till 1,000,000 kr i samlat sparande har vi även det i särklass lägsta courtaget för internationell handel inte bara med aktier utan även med derivat som terminer och optioner. Vårt erbjudande är svårslaget!

Vilka marknader erbjuder ni handel på?

För en komplett översikt vänligen se https://www.degiro.se/produkter-och-borser.html. I Sverige tillhandahåller vi hela utbudet från Stockholmsbörsen (large, medium, small, FirstNorth) samt derivat och ETN:er.

Vilka större trender och förändringar upplever ni är på gång i finansbranschen just nu?

Branschen är mer mobil nu än någonsin vilket betyder att vi måste lägga mycket vikt på att förbättra våra mobila tjänster. Investerarna börjar även bli yngre till åren och den ställer högre krav på applikationer och smidighet. Det kommer bli viktigt att kunna erbjuda appar där de har all information tillgänglig med bara några klick på skärmen.

I takt med att aktieinvesteringar ökat i popularitet ställs även högre krav på bemötande av kunder och där har vi investerat mycket i att kunna bemöta kunden snabbt med den efterfrågade informationen och hitta lösningar. Som ett led i detta har vi öppnat upp för konversationer via sociala medier och lagt vårt fokus på att bli än mer transparenta.

Vi på Tradingportalen vill tacka dig för din tid, och önskar Er all lycka till framöver!

Tack! Och välkommen som kund hos Degiro!

 

Detta är ingen annons och ingen ersättning har utgått för detta inlägg. Tradingportalen är en oberoende aktör som väljer att lyfta fram intressanta aktörer på marknaden, som vi anser vara av intresse för våra läsare.

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto