Home > Tre räntehöjningar att vänta fram till slutet av 2017 enligt Fedchefen i Chicago.

Tre räntehöjningar att vänta fram till slutet av 2017 enligt Fedchefen i Chicago.

Jag är optimistisk om att inflationen kommer ta fart. Mellan nu och hösten 2017 ser jag tre räntehöjningar framför mig.

Det sade Fedchefen i Chicago, Charles Evans på måndagen i Chicago, enligt Bloomberg News.

Det är osannolikt att vi når över 2 procent i inflation. På sikt kan arbetslösheten gå ner mot 4,5 procent, den är nu 5 procent, sade han.

I en frågestund efter anförandet sade Charles Evans att Fed borde vara mer explicit om hur beslutsfattarna kommer att svara på ny information framöver.

”Jag tror att den viktigaste delen av vår kommunikation inte egentligen handlar om när nästa höjning kommer utan om vad villkoren kommer att vara för de följande höjningarna”, sade han.

Charles Evans upprepade sin bedömning om att det kan vara lämpligt med tre räntehöjningar till slutet av 2017, om ekonomin utvecklas i linje med hans prognos. Men en moderniserad kommunikation kan öppna för en mer flexibel hållning i de lägen då prognoserna inte infrias, vilket är viktigt givet de nedåtrisker han ser för inflationsutsikterna.

”Med den typen av budskap kanske vi skulle tjänas väl av inte fullt så många höjningar. Det skulle bero på huruvida vi gör den typen av framsteg”, sade Charles Evans.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.