Home > Trelleborg på väg att studsa upp?

Trelleborg på väg att studsa upp?

Industrikoncernen Trelleborg  har likhet med många andra konjunktur beroende bolag haft en klart negativ kursutveckling i år. B-aktien, räknat på aktiekursen i skrivande stund på 46,2 kr, har i år gått ner 35% vilket är väsentligt sämre än för OMXS30 som gått ner 21%.

Den långa trenden för Trelleborg B, definierat som lutningen på vår 200 dagars medeltalskurva, är klart nedåtriktad.

Den korta trenden, definierat som lutningen på 20 dagars medeltalskurva, är också nedåtriktad, men vi har fått en köpsignal via ett utbrott ur en nedåtriktad kilformation. En sådan signal innebär ofta en snabb rörelse upp till basen på kilformationen, som i det här fallet ligger på 60 kr. Dit är det alltså hela 30% vilket gör att om man blankat aktien nog bör se om sitt hus just nu, trots att vi ligger i nedtrender. Vi har också positiva divergenser i MacD och Stochastic indikatorerna vilket gör att aktien ser ut att vara mogen för en uppåt rörelse. Ovanför motståndet vid 60 kr har vi ett starkt motståndsområde kring 74 kr. Dit känns det dock mycket långt för närvarande…

Skulle vi nu trots allt bryta ner och under stödet vid 41 kr får vi istället kr får vi nya säljsignaler och då riskerar vi att gå ner till nästa stödområde vid ca 34-35 kr.

Slutsats: Köp tillbaka eventuellt blankade positioner! Aktien kan nu lätt gå upp till 60 kr. Är man negativ till marknaden kan man sedan försöka blanka på nytt vid 60 kr motståndet. Stop loss i så fall på 62 kr. Bryter vi under stödet på 41 kr kan man också blanka på nytt. Stop loss 44 kr.

Nettoköper man på denna köpsignal vi nu fått så rekommenderar vi att man i så fall köper relativt små positioner. Trenderna är ju nedåtriktade. Stop loss 40 kr.

Trelleborg B (Dagsdiagram)
Trelleborg B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.