Home > Trump bad FBI-chefen att stänga utredning av Flynn.

Trump bad FBI-chefen att stänga utredning av Flynn.

USA:s president Donald Trump bad FBI-chefen James Comey att stänga utredningen av den förre nationelle säkerhetsrådgivaren Michael Flynn.

Det rapporterar New York Times och hänvisar till en privat notering som James Comey skrivit efter mötet.

Donald Trump ska ha framfört budskapet vid ett möte i ovala rummet i Februari; ”jag hoppas att du kan släppa det här” ska presidenten ha sagt enligt James Comeys notering.

James Comey skrev ner sina noteringar om konversationen med presidenten omedelbart efter mötet, som skedde dagen efter att Michael Flynn fått lämna posten som nationell säkerhetsrådgivare, enligt två personer som läst noteringarna.

Noteringarna ska varit en del i James Comeys dokumentation av vad han uppfattade som presidentens olämpliga ansträngningar för att påverka en pågående utredning.

Enligt tidningen används FBI-agenters samtida noteringar ofta i domstolar som trovärdiga bevis om konversationer.

New York Times skriver att dokumentet med Donald Trumps krav är det hittills tydligaste beviset på att presidenten har försökt att direkt påverka justitiedepartementets och FBI:s utredning av eventuella kopplingar mellan hans medarbetare och Ryssland.

Vita Huset har förnekat att konversationen ska ha skett såsom det beskrivs i James Comeys noteringar.

”Presidenten har den yttersta respekt för våra brottsbekämpande byråer, och alla utredningar. Detta är inte en sanningsenlig beskrivning av konversationen mellan presidenten och mr Comey”, heter det i ett uttalande från Vita Huset.

Den hemliga information som president Donald Trump avslöjade vid ett möte med ryska ledare förra veckan hade lämnats av Israel.

Det rapporterar New York Times och hänvisar till nuvarande och tidigare tjänstemän med kunskap om hur USA fått tillgång till informationen.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto