Home > Trump föreslår budgetnedskärningar på 3.600 miljarder dollar.

Trump föreslår budgetnedskärningar på 3.600 miljarder dollar.

USA:s president Donald Trump kommer att föreslå utgiftsnedskärningar på 3.600 miljarder dollar över tio år, rapporterar Washington Post.

Vita husets budget för 2018, om totalt 4.094 miljarder dollar, innebär nedskärningar i sjukvårdsprogrammet för fattiga och låginkomsttagare, Medicaid, samt livsmedelshjälp och andra program för minskad fattigdom. Finansieringen till sjukvårdsprogrammet för fattiga barn, CHIP, minskas med ungefär 20 procent nästa år.

Sammantaget kommer utgifterna för olika skyddsprogram att minskas med 1.000 miljarder dollar på tio år.

Tidningen noterar att uppgifterna om budgeten orsakat ilska bland demokrater och en blandning av oro och hyllningar bland republikaner, vilket illustrerar det politiska minfält som beslutsfattarna står inför när de ska debattera huruvida budgetförslaget ska lagfästas.

Presidenten kommer också föreslå förändringar i utländska stödprogram så de inte längre ger så mycket bidrag, i stället ska lån ges till utländska regeringar som ska återbetalas. Undantag ska göras för Israel och Egypten.

Budgeten innebär också en 2-procentig sänkning av alla utgiftsprogram som godkänns av kongressen varje år under tio år. Dessutom slopas allt federalt stöd till ”planned parenthood”.

I budgeten förslås också en ökning av försvarsutgifterna med 43 miljarder dollar nästa år, men för kommande år är budgeten, enligt Washington Post, närmast identisk med vad den skulle ha varit utan förändringar. Enligt en företrädare för Vita huset beror detta på att militären ännu planerar sina utgiftsprioriteringar för dessa år, och budgeten kan komma att ändras.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto