Home > Trump kampanjar i Florida, riktar fokus mot Sverige.

Trump kampanjar i Florida, riktar fokus mot Sverige.

USA:s president Donald Trump startade vad som liknande en ny valkampanj vid ett möte med supportrar i Florida på lördagen, rapporterar Reuters och andra amerikanska media.

”Livet är en kampanj. Att göra vårt land stort igen är en kampanj”, sade han på väg till mötet.

Under övervägande jubel från publiken anklagade han återigen media för ”fake news” och sade att han på detta sätt ville tala direkt med sin publik. Han framhöll att hans administration fått en bra start till skillnad från vad som beskrivits, och anklagade demokraterna för att försena hans utnämningar.

Han riktade åter kritik mot de domare som stoppat hans exekutiva order om att stoppa immigration från en rad länder, och lovade att komma tillbaka med ett nytt förslag inom några dagar.

”Vi ger inte upp. Vi ger aldrig upp”, sade han

Under sitt tal berörde han även oväntat utvecklingen i Sverige.

”Titta vad som hände i går kväll i Sverige. Sverige? Vem hade kunnat tro det? De tog in en massa människor, och fick fler problem än de trodde var möjligt”, sade Donald Trump utan at utveckla vad han menade, men tog därefter upp problemen med immigrationen i andra europeiska länder.

Sverigeanspelningen levde ett eget liv under helgen, med mycket spekulationer, och Sveriges regering har krävt en förklaring.

På måndagsmorgonen svensk tid twittrade Donald Trump så att han syftade på ett inslag som sänts på fredagen på Fox, där filmaren Ami Horowitz intervjuas om en dokumentärfilm som handlar om att Sverige döljer problem som invandring skapar.

Sveriges USA-ambassad har twittrat att de gärna informerar Trumpadministrationen om Sveriges immigrationspolitik.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto