Home > Trump kan ge ekonomin skjuts på medellång sikt.

Trump kan ge ekonomin skjuts på medellång sikt.

Det finns en chans att den amerikanska ekonomin kan få en medelfristig skjuts om Donald Trump genomför sina planer på infrastruktursatsningar och skattereformer.

Det sade James Bullard, Fed-chef i St Louis, på onsdagen enligt Bloomberg News. Han är röstande i FOMC i år.

Han tillade samtidigt att det är alltför tidigt att säga hur ekonomin kommer att påverkas av valresultatet och han har ännu inte ändrat sin närtida prognos för tillväxten eller penningpolitiken.

”En enda räntehöjning, troligen i december, kan vara tillräckligt för att få penningpolitiken till en neutral hållning”, sade han, i linje med vad han tidigare sagt.

James Bullard har tidigare argumenterat för att den amerikanska ekonomin planat ut på en lägre tillväxtbana och att det därför inte finns skäl att höja räntan så mycket.

Han lyfte på onsdagen fram två särskilda faktorer som skulle kunna stötta tillväxten: ett riktat infrastrukturpaket som syftar till att öka produktivitetstillväxten och en skattereform som tillåter företagen att ta hem utländska vinster och i förlängningen öka investeringarna i USA.

Effekten på ekonomin skulle troligen komma under 2018, 2019 och 2020. På längre sikt kan samtidigt ändrade handelsavtal och immigrationsreformer ha en betydande effekt.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto