Home > Trump kräver omröstning på fredagen oavsett resultat.

Trump kräver omröstning på fredagen oavsett resultat.

De republikanska ledarna i den amerikanska kongressens representanthus planerar att genomföra omröstningen om en ny hälsovårdsreform i dag, fredag.

Det rapporterar Bloomberg News.

Omröstningen skulle ha hållits på torsdagen, men sköts upp efter tvivel om att den skulle kunna få tillräckligt stöd.

President Donald Trump uppges ha krävt att omröstningen ska hållas och om förslaget går igenom kommer det att bli en viktig seger för presidenten och representanthusets talman Paul Ryan. Men om åtgärden blockeras kommer det att bli ett pinsamt bakslag som kastar en skugga över Trumps och Ryans förmåga att leverera på sin ambitiösa agenda, bland annat en omfattande skattereform och ett infrastrukturpaket.

Trump-administrationen gjorde en uppgörelse i sista minuten med konservativa republikaner om att ändra i förslaget, genom att ta bort Obamacares krav om att vissa grundläggande förmåner skulle täckas av försäkringen, för att försöka vinna över tveksamma ledamöter.

Donald Trumps seniora strateg Steve Bannon tog sig till Capitol Hill för att personligen leverera budskapet till republikanska ledamöter om att presidentens tålamod är slut: han vill ha en omröstning på fredagen, oavsett utgång, även om det innebär att Obamacare får vara kvar.

”Vi måste rösta i morgon. Han räknar med att den ska godkännas. Vi har förhandlat färdigt, det blir inga mer förhandlingar”, sade Chris Collins, New York.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto