Home > Trump överväger kapa kustbevakningsbudget för murbygge.

Trump överväger kapa kustbevakningsbudget för murbygge.

I jakten på pengar för att bygga den mur längs gränsen mot Mexiko som president Donald Trump lovat överväger administrationen nu att göra stora neddragningar i budgeten för bland annat kustbevakningen och gränsbevakningen.

Det rapporterar Washington Post och hänvisar till ett utkast av planen.

Enligt planen som utformats av budgetkontoret, OMB (Office of Management and Budget), skulle kustbevakningens budget kapas med 14 procent till 7,8 miljarder dollar, medan budgeten för gränsbevakningen och krismyndigheten, FEMA, skulle kapas med 11 procent till 4,5 respektive 3,6 miljarder dollar.

Samtidigt skulle budgeten för departementet för inrikessäkerhet, som överser alla tre myndigheter, öka med 6,4 procent till 43,8 miljarder. Av dessa skulle 2,9 miljarder gå till murbygget.

Förslaget att skära ned budgeten för kustbevakningen har mött motstånd från de egna leden. Republikanen Duncan D. Hunter i representanthuset ifrågasätter huruvida nedskärningar i kustbevakningens budget är kompatibelt med presidentens mål på säkerhetsområdet.

”OMB har alltid behandlat kustbevakningen som en spargris som de kan tömma när de behöver pengar till annat”, sade han.

”Om presidenten är allvarlig med att ta sig an kartellerna och narkotikanätverken går detta inte ihop”, sade Duncan D. Hunter.

En talesperson för Vita huset sade på torsdagen att administrationen fortfarande jobbar med budgeten och att det är för tidigt för att dra några slutsatser.

Budgeten ska skickas till kongressen senare denna månad.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto