Home > Trump ser avtal med UK, samarbete med Kina om Nordkorea.

Trump ser avtal med UK, samarbete med Kina om Nordkorea.

USA:s president Donald Trump sade vid sitt möte med Storbritanniens premiärminister Theresa May under G20-mötet att han hoppas att de snart kan landa i ett bilateralt handelsavtal mellan USA och Storbritannien.

Det rapporterar Reuters.

”Vi arbetar på ett handelsavtal som kommer att bli ett mycket mycket stort avtal, ett mycket kraftfullt avtal, för båda länderna. Jag tror att vi kan klara av det mycket mycket snabbt”, sade Donald Trump.

Storbritannien kan inte sluta ett enskilt avtal med USA förrän de lämnat EU, vilket enligt tidtabellen ska ske år 2019.

Donald Trumps möte med Rysslands president Vladimir Putin pågick i över två timmar och båda ledarna tycks ha varit nöjda där efter. Det utmynnade bland annat i ett avtal om eldupphör i delar av Syrien, men också att inrätta en enhet för cybersäkerhet. Det senare väckte dock kraftig intern kritik i USA och Donald Trump har därefter tweetat att han inte tror att det kan bli verklighet.

Mötet med Kinas president Xi Jinping hade en ton av samförstånd där de två ledarna kom överens om att samarbeta om två just nu viktiga frågor: kärnvapenhotet från Nordkorea och bilaterala handelsfrågor som skapar friktion.

”Vad gäller Nordkorea kommer vi så småningom att få framgång. Det kan ta längre tid än jag skulle önska. Det kan ta längre tid än du skulle önska. Men det kommer att bli framgång till slut på ett eller annat sätt”, sade Donald Trump.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto