Home > Trump träffar senatorer för att nå skatteuppgörelse.

Trump träffar senatorer för att nå skatteuppgörelse.

USA:s president Donald Trump har uppvaktat flera demokratiska senatorer för att hitta en väg framåt för en tänkt skattereform i höst.

Det rapporterar Bloomberg News.

Donald Trump mötte på tisdagen Joe Manchin, Heidi Heitkamp och Joe Donnelly, de tre demokratiska senatorer som inte skrivit på en lista för villkor för att stötta ny skattelagstiftning. Denna lista inkluderar att det inte ska leda till ökade underskott, inte öka bördan på medelklassen och att det ska behandlas enligt vanliga regler i kongressen.

Donald Trump tycks samtidigt sikta in sig på delstater där han vann förra året men där en demokratisk senator är uppe för omval vid nästa års val.

USA:s finansminister Steven Mnuchin uttryckte på tisdagen tvivel om målet att kunna sänka bolagsskatten till 15 procent, trots ansträngningar att skynda på processen.

”Helst skulle jag vilja få den ned till 15 procent. Jag vet inte om vi kan nå det givet budgetfrågan, men vi kommer att få ned den till en mycket konkurrenskraftig nivå”, sade han till CNBC.

Enligt Washington Post håller administrationen på att försöka hitta ett ramverk som kan ena republikanerna in kongressen och som kan presenteras i nästa vecka. Den stora stötestenen är fortsatt hur skattesänkningarna ska betalas.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto