Home > Trumps valstrategi för 2020 är här – detta är vad han lovar det amerikanska folket

Trumps valstrategi för 2020 är här – detta är vad han lovar det amerikanska folket

2020 har varit ett år som blir svårt att glömma – en pandemi, en aktiemarknadskrasch som följdes av rekordhöga noteringar, ekonomiska nedstängningar och så vidare. En av årets viktigaste händelser, både vad gäller ekonomi och politik ligger dock framför oss, nämligen det amerikanska presidentvalet.

Det är nu bara ett par månader kvar tills valdagen och investerare från hela världen bevakar nu de två kandidaternas politiska och ekonomiska agenda. Trump skrev historia under hans första valperiod i och med ett par djärva beslut, som att sänka skatten för amerikanska företag, dra sig ur klimatavtalet, förhandla med Nordkorea, bygga en mur och så vidare.

Vad kan vi förvänta oss under de kommande fyra åren om Trump vinner igen?

Trumps agenda efter en potentiell vinst

Till att börja med utlovar Trumps administration ett fokus på jobben. Planen är att skapa 10 miljoner nya jobb de kommande 10 månaderna för att skapa gynnsamma villkor för en miljon nya småföretag. De planerar även att sänka skatten för att ge mer pengar i amerikanernas plånböcker och för att behålla jobben i USA.

Kina har de inte glömt bort. Investerare som tror att spänningarna mellan USA och Kina kommer försvinna bör tänka om. Planen är att helt och hållet sluta förlita sig på Kina. För att fortsätta skapa nya jobb lovar Trump att återta en miljon jobb inom tillverkningen från Kina. Han tänker även ge skattekrediter till företag som tar tillbaka jobb från Kina. Dessutom kommer inte federala kontrakt tillåtas för företag som outsourcar sina produkter eller delar av sina produkter till Kina. Helt klart lär det bli spänningar!

Den kanske mest ambitiösa planen är den som har med pandemin att göra. Trumps fokus här är att ta fram ett vaccin mot slutet av år 2020, så att ekonomin kan återgå till det normala år 2021. Administrationen planerar även att förbereda sig inför framtida pandemier och att återfylla lager.

Agendan täcker även utbildning, polisväsendet, vården och så vidare, men de punkter som har nämnts här är de som investerare kommer fokusera på. En sak är säker – Trump höll mycket av det han lovade inför hans första tid som president.

Efter den initiala chocken firade aktiemarknaden Trumps vinst år 2016. Hur kommer reaktionen bli 2020?

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto