Home > Tung volatilitet väntas inför NFP-rapporten

Tung volatilitet väntas inför NFP-rapporten

Efter en förhållandevis lugn handel i förra veckan, kan valutahandlare vänta sig betydande marknadsaktivitet under de närmaste dagarna där ett parti av betydande amerikanska nyheter kommer att släppas. Medan mest uppmärksamhet ligger på fredagens NFP-rapport, kommer investerare också titta på dagens ISM tillverkningsindex PMI och morgondagens FOMC mötesprotokoll för ledtrådar till det aktuella läget i den amerikanska ekonomin. Positiva nyheter kan hjälpa dollarn att appreciera mot dess viktigaste valutarivaler, inklusive EUR och JPY.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend no up up no up down
Veckotrend up up up down down down
Motstånd 1.3425 1.6090 83.75 0.9100 1.0485 0.8410
1.3405 1.6070 83.55 0.9080 1.0465 0.8390
1.3375 1.6040 83.25 0.9050 1.0435 0.8360
Stöd 1.3315 1.5980 82.65 0.8990 1.0375 0.8300
1.3285 1.5950 82.35 0.8960 1.0345 0.8270
1.3265 1.5930 82.15 0.8940 1.0325 0.8250

Ekonominyheter

USD – Tillverkningsstatistik kan ge USD ett stöd i dag

Den amerikanska dollarn stängde förra veckans sista handelsdag med en blandad giv, där positiva nyheter från euroområdet genererade ett visst risktagande på marknaden. Antagandet av Spaniens budget gav investerare förnyat förtroende för en ekonomisk återhämtning i euroområdet. Som ett resultat av detta fortsatte USD sin baisseartade trend mot EUR. Valutaparet EUR/USD handlas så högt som 1,3375 i fredags, innan det korrigerades nedåt för att avsluta veckan på 1,3340. Greenbacken klarade sig betydligt bättre mot JPY. Valutaparet USD/JPY var i princip hausse under större delen av dagen och steg med nästan 100 punkter för att stänga veckan på 82,79.

Ser vi till dagens handel kommer huvudrapporten från USA sannolikt att vara ISM tillverkningsindexet PMI, som är planerad att släppas klockan 14:00 GMT. Analytiker förutspår att dagens rapport kommer in något bättre än förra månadens. Om detta stämmer, skulle det vara ett tecken på ytterligare expansion i den amerikanska tillverkningsindustrin och kan hjälpa dollarn att vända den nuvarande baisseartade trenden mot EUR.

Tar vi en snabbtitt på resten av veckan, kommer valutahandlare vilja ha i åtanke den alltid viktiga amerikanska NFP-rapporten planerad att släppas på fredag. Siffran anses allmänt vara den viktigaste indikatorn på den ekonomiska kalendern och stor volatilitet är att vänta. Inför fredagens nyheter bör man också överväga tisdagens FOMC mötesprotokoll och onsdagens preliminära ADP-rapport. Positiva nyheter från någon av indikatorerna kan hjälpa dollarn resten av veckan.

EUR – Spansk budget fick EUR att vända till hausse

Antagandet av Spaniens budget som innehöll tuffa åtstramningsåtgärder hjälpte till att förnya investerares förtroende för euroområdets ekonomiska återhämtning på fredagen. Som ett resultat apprecierade EUR mot både JPY och AUD för att stänga handelsveckan. Valutaparet EUR/JPY rusade uppåt en bra bit över 100 punkter på fredagen för att stänga veckan på 110,45. Samtidigt steg EUR kontra AUD med över 60 punkter för avsluta veckan på 1,2881.

Även om rapporterna från euroområdet var allmänt positiva förra veckan, var analytikerna är snabba med att varna för att regionens skuldproblem är långt ifrån över. Denna vecka kommer valutahandlare vilja se upp för nyheter och då speciellt från Portugal, Italien eller Spanien, som kan ge en fingervisning på det aktuella läget i euroområdet totalt sett. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att onsdagens ECB Presskonferens, eftersom det sannolikt kommer att ge investerare en god uppfattning om var den ekonomiska återhämtningen befinner sig.

Silver – Silver hade uppgångar med en svag USD

Priset på silver rusade upp på fredag och nådde så högt som 32,60 dollar per uns innan det iscensatte en liten korrigering nedåt för att stänga veckan på 32,22 dollar per uns. Analytiker tillskrev den hausseartade uppgången i priset på silver till den svaga USD. Ädelmetaller som silver apprecierar allt som oftast när dollarn är svag, då de blir mer tillgängliga för internationella köpare.

Tar vi en titt på de närmaste dagarna kommer köpare i silver vilja ägna stor uppmärksamhet åt ett parti viktiga amerikanska rapporter. Med både dagens ISM tillverkningsindex PMI och onsdagens ISM tjänsteindex PMI vilka väntas visa tillväxt i den amerikanska ekonomin, kan USD appreciera i början av handelsveckan. Om detta förverkligas kan priset i silver vända till baisse.

Råolja – Råoljepriset kan möjligtvis fortsätta sin baisseartade trend denna vecka

En kraftig ökning av de amerikanska råoljelagren förra veckan sågs som ett tecken på minskad efterfrågan i världens största energikonsument och resulterade i en baisseartad trend som varade fram till marknaderna stängda för veckan. Råoljepriset avslutade förra veckans börshandel på 102,95 dollar per fat, ner med nästan 5 dollar per fat efter att den amerikanska lagersiffran publicerats på onsdagen.

När det gäller den här veckan finns ett antal faktorer som kommer att få en inverkan i priset på råolja. Den pågående konflikten mellan Iran och västvärlden kan driva upp priserna under de närmaste dagarna, där kraftigare sanktioner från väst kan resultera i en rädsla för utbudssidan bland investerare. Med detta sagt väntas en flora av amerikanska indikatorer planerade att släppas under veckan vilka är prognostiserade att visa fortsatt tillväxt i den amerikanska ekonomin. Om USD vänder till hausse som en följd av nyheterna kan vi få se ett oljepris sjunka som en följd.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Det veckovisa diagrammet visar blandade signaler med RSI fluktuerande i neutralt territorium. Det finns dock ett nytt baisseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska, vilket tyder på att en baisse korrigering kan komma ske inom den närmaste tiden. I så fall, rekommenderas valutahandlare att svinga sig in efter att brottet ägt rum.

GBP/USD

Valutaparet har noterat en hel del hausseartat beteende de senaste dagarna. Emellertid, visar teknisk statistik att denna trend kan vända snart. Till exempel, signalerar det dagliga diagrammets Slow Stokastiska om att en baisseartad vändning är nära förestående. Ligga kort med korta stopp kan vara ett klokt val.

USD/JPY

Priset för detta valutapar tycks vara flytande i det överköpta territoriet på det veckovisa diagrammets RSI, vilket visar att en nedåtgående korrigering kan vara nära förestående. Den nedåtgående riktningen på Stokastiska Slow stöder också denna uppfattning. När den nedåtgående brytningen inträffar, kan ligga kort med korta brott vara en bra strategi.

USD/CHF

Detta valutapar har noterat en hel del baisseartat beteende de senaste dagarna. Emellertid, visar teknisk statistik att denna trend kan vända snart. Till exempel, signalerar det dagliga diagrammets Slow Stokastiska om att en hausseartad vändning är nära förestående. RSI ger stöd för en uppåtgående trend i dag också. Ligga långt med korta brott kan visa sig ge resultat idag.

Wild Card

Råolja

Råoljepriset föll kraftigt förra veckan och nådde en fallande topp på 103 dollar per fat. Emellertid, flyter 8-timmarsdiagrammets RSI i det översålda territoriet. Detta tyder på att en hausseartad korrigering är nära förestående. Detta kan vara en stor möjlighet för forex valutahandlare att komma in i trenden på ett mycket tidigt stadium.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.