Home > Tvivel angående överenskommelsen i euroområdet fick EUR att vända till baisse

Tvivel angående överenskommelsen i euroområdet fick EUR att vända till baisse

Tvivel hos investerare om den senaste uppgörelsen bland euroområdets politiska ledare ledde till en EUR som började veckan i baisse mot flera av dess viktigaste valutarivaler. Motståndet mot delar av avtalet från Finland och Nederländerna har lett till oro om huruvida euroområdet kommer att kunna assistera de skuldsatta länderna såsom Spanien och Italien. I dag kommer valutahandlare vilja fortsätta att övervaka situationen i euroområdet. Skulle det dyka upp ytterligare motstånd mot den senaste planen för att bekämpa regionens skuldkris, kan EUR depreciera ytterligare.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down no down no down down
Veckotrend down down down up up down
Motstånd 1.2697 1.5814 80.61 0.9651 1.0353 0.8122
1.2643 1.5759 80.19 0.9596 1.0303 0.8081
1.2610 1.5724 79.93 0.9562 1.0272 0.8056
Stöd 1.2556 1.5669 79.51 0.9508 1.0223 0.8015
1.2523 1.5635 79.25 0.9474 1.0193 0.7990
1.2468 1.5579 78.83 0.9420 1.0142 0.7949

Ekonominyheter

USD – USD ned kontra JPY efter svaga amerikanska rapporter

Den amerikanska dollarn deprecierade kontra JPY i eftermiddagens handel, efter offentliggörandet av ett sämre än väntat amerikanskt ISM tillverkningsindex PMI. Nyheten skickade valutaparet USD/JPY ned med över 30 punkter omedelbart efter dess publikation. Valutaparet stabiliserade sig så småningom runt 79,40 nivån. USD hade större lycka kontra EUR då investerare tvivlade om den nya överenskommelsen mellan euroområdets ledare för att bekämpa regionens skuldkris, vilket ledde till riskaversion. Valutaparet EUR/USD deprecierade med mer än 80 punkter under loppet av dagen för att till slut nå så 1,2723.

En titt in i dagens handel råder det en brist på viktiga amerikanska indikatorer och varje rörelse i USD kommer sannolikt att vara ett resultat av nyheter från euroområdet. Valutahandlare kommer vilja uppmärksamma meddelanden om detaljerna i förra veckans överenskommelse mellan EU: s ledare. Om det visar sig att deras plan inte är genomförbar, kan valutahandlare fortsätta att flytta sina pengar till säkrare tillflyktsortsvalutor vilket kan hjälpa USD gentemot EUR och AUD under den europeiska handeln.

EUR – EUR deprecierar efter att fler detaljer i uppgörelsen framkommit

Motståndet från Finland och Nederländerna om överenskommelsen som nyligen nåddes av EU-ledarna om att inrätta en permanent fond för räddningsaktioner för skuldsatta länder i regionen, fick EUR att vända till baisse genom hela dagen i går. Utöver den, mer än 80 punkters nedgång kontra USD, deprecierade EUR också med mer än 125 kontra JPY. Vid slutet av den europeiska handelsdagen handlades valutaparet EUR/JPY runt den psykologiskt viktiga 100,00 nivån.

I dagens handel kommer valutahandlare I EUR vilja se ytterligare utveckling när det gäller förra veckans löfte om att få ner lånekostnaderna i regionen. Medan motståndet för uppgörelsen ökat bland de mer stabila länderna i området, kan EUR se ytterligare nedgångar kontra USD och JPY. Senare i veckan riktas uppmärksamheten mot euroområdet lägsta anbudsränta (styrräntan). Analytikers prognoser är att ECB kommer att sänka styrräntorna med 0,25 %, vilket om det stämmer kan resultera i ytterligare nedgångar i EUR.

Guld – Guld rekylerade efter svaga amerikanska nyheter

Efter att ha fallit under den första delen av dagen på grund av bekymren i euroområdet, kunde priset på guld återhämta sig senare på dagen efter ett sämre än väntat amerikanskt tillverkningsindex PMI. De amerikanska nyheterna fick investerare att flytta sina pengar till guld, som ibland betraktas som en säker tillgång. Den åtråvärda metallen apprecierade med nära 10 dollar för ett uns under den europeiska handeln, för att så småningom ta sig över 1600 dollar per uns.

I dag kommer handlare i guld vilja uppmärksamma USD. Om USD fortsätter att depreciera mot säkra tillflyktsortsvalutor såsom den japanska yenen, kan investerare ge ädelmetallen en extra skjuts uppåt. Varje nedslående nyhet från euroområdet kan ge uppgångar i USD, vilket kan resultera i att priset på guld vänder till baisse igen.

Råolja – Fortsatt frågetecken i euroområdet ledde till nedgångar i råolja

Priset på råolja föll med drygt 1,50 dollar per fat i går för att till slut nå så lågt som 83,20 dollar per fat. Detta låg till grund för den oron bland investerare om förra veckans överenskommelse mellan EU:s ledare om att bekämpa skuldkrisen i euroområdet. Motståndarna, Finland och Nederländerna, till avtalet ledde till riskaversion på marknaden, vilket fick råoljan att vända till baisse.

I dagens handel kommer handlare i råolja uppmärksamma EUR utveckling mot USD och JPY. Skulle nu EUR fortsätta att röra sig nedåt, kan råoljepriset utöka sin baisseartade trend som följd. Samtidigt kan varje rörelse uppåt i EUR leda till kortsiktiga uppgångar för råoljan .

Tekniska nyheter

EUR/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar detta valutapar i en intervallhandel, vilket innebär att inga betydande rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma att presentera sig den närmaste tiden.

GBP/USD

Medan de flesta långsiktiga tekniska indikatorerna placerar det här paret i neutralt territorium, tycks MACD/Osma ha börjat forma ett hausseartat kors. Valutahandlare kommer att vilja hålla ett öga på denna indikator. Skulle korset fullbordas, kan det vara ett tecken på en förestående korrigering nedåt.

USD/JPY

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning de närmaste dagarna. Dessutom har MACD/Osma på samma diagram börjat bilda ett baisseartat kors. Om korset fullbordas så kan det vara ett bra tillfälle att öppna korta positioneringar.

USD/CHF

Både Williams Percent Range och RSI på det veckovisa diagrammet tycks vara nära att ta sig in i det överköpta territoriet. Valutahandlare kommer vilja uppmärksamma dessa två indikatorer. Om det fortsätter att röra sig uppåt, kan det vara ett tecken på en förestående baisseartad korrigering.

Wild Card

USD/SEK

Ett baisseartat kors verkar ha börjat ta form på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska, vilket tyder på att en uppåtgående rörelse kan ske den närmaste tiden. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram drivit in i det översålda territoriet. Nu kan vara ett bra tillfälle för forex valutahandlare att öppna långa positioneringar inför en möjlig uppåtgående korrigering.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.