Home > Twitter öppnar en ny värld för placeraren

Twitter öppnar en ny värld för placeraren

För dig som vill leva med pulsen på marknaden är de korta meddelanden som förmedlas genom Twitter perfekta. Mångfalden i utbudet kan vara överväldigande men hittar du rätt flöden uppenbaras helt nya möjligheter att ta del av initierade tankar och idéer kring vad som sker på marknaden. Twitter öppnar dörrar som tidigare varit stängda och hjälper dig att ge bättre underlag för lyckade affärer på finansmarknaden.

Tradingportalen nyttjar exempelvis Twitter för att kommunicera sina kostnadsfria analyser, skrivna av professionella placerare, till sina många läsare:

Twitter är ett bra sätt att snabbt skaffa sig en överblick över vad som händer. Man kan på ett smidigt sätt skräddarsy sitt eget analyspaket, och det är där Tradingportalen skall vara med. Vi vill vara det självklara alternativet för de som är intresserade av effektiva beslutsunderlag i sin aktiva handel. Det skall vara kvalitetsanalyser, skrivna av professionella placerare, men helt kostnadsfria”,  säger Carl Gustav Gyllenram, grundare av Sveriges Tekniska Analytikers Förening och en av flera återkommande skribenter på  @Tradingportalen (1 105+ followers).

Det finns i dag ett flertal olika sociala medier, alla med sin särart, och marknadsaktörer betonar vikten av ett fokuserat användande av Twitter.

Gör ett medvetet val utifrån vad du försöker uppnå. Använd det inte som ett socialt nätverk – det är det som Facebook är till för”, säger hedgefondsförvaltaren @PeterCWarren (3.100+ followers) vid Warren Capital I Oslo.

De som sitter i marknaden använder Twitter på flera sätt:

Twitter har blivit ett ypperligt komplement för att se vad som händer i marknaden men även för att skaffa sig en överblick av rådande marknadssentiment. Eftersom aktiviteten på twitter är hög får man information väldigt snabbt vilket krävs i dagens marknad”, säger @IGSverige (850+ followers), en marknadsanalytiker på CFD-jätten IG.

Hur många Twitterflöden ska man följa? Ja, det finns inte ett svar på den frågan. Återigen, det beror på vad man vill uppnå. Men en sak är klar, brist på information är inget problem idag.

Utmaningen och värdet ligger i en effektiv filtrering av denna enorma mängd data. Jag skulle hellre följa någon på Twitter som säger något meningsfullt en gång i månaden än någon som gör detsamma men översvämmar dig med bagateller varje dag”, säger @PeterCWarren, som för närvarande följer 57 twittrare, och tillägger att han är ”brutal” när det gäller att stänga av flöden från människor eller företag som lägger ut struntsaker eller marknadsföring.

Vana användare av Twitter vittnar samtidigt om att det går att följa ett stort antal flöden. Den norska konsulten @finansakrobat följer exempelvis 964 twitterflöden:

Om du tittar på de 900-nånting som jag följer, så är det en omsorgsfullt sammansatt lista av människor som samlat ger mig en global överblick över finansmarknaderna”, säger @finansakrobat (8.280 followers),

Hur kommer man igång?

Många Twitter-användare inom finansområdet uppskattar det sociala inslaget och de möjligheter till interaktion som öppnas. Det är lätt att starta och komma igång som ”twittrare”.

Var inte rädd för att dela dina tankar, för någon kommer att se det och du vet aldrig vad det kan leda till, det öppnar dörrar. Hitta också de kanaler och taggar som motsvarar din trading för att dela idéer och upplägg”, säger @TradersAcademyS (95+ followers).

Ta det för vad det är: helt enkelt en annan informationskälla med den fördelen att man kan vara anonym om man vill, snabb interaktion/respons kombinerat med global räckvidd. Kom bara ihåg att det är lika mycket desinformation som värdefull information därute”, säger en trader i Stockholm som vill vara anonym.

Är informationen på Twitter trovärdig?

Många är dock skeptiska mot att använda information från Twitter som grund för beslut att göra affärer – går det att lita på informationen?

Man måste komma ihåg att som med alla externa informationskällor, finns det alltid en risk att informationsgivaren talar i egen sak, eller värre – avsiktligt ger falsk information”, säger den anonyme Stockholmstradern.

@PeterCWarren fyller i:

Det är en av flera källor som vi använder för idégenerering. Det har aldrig enskilt fått oss att göra en trade eller en investering. Men det har gett oss en första input till sådana”, säger han.

Mångfalden och det intensive flödet av information kan kännas överväldigande, men ge inte upp.

Mitt råd till den som börjar använda Twitter är: ge inte upp. Många förstår det inte till en början och slutar men det tar tid att förstå hur raffinerat Twitter och finans egentligen är. Jag ger också rådet för var och en att börja använda Twitterbaserade tjänster som Stocktwits och slutligen att börja interagera med andra människor. Det är då de stora vinsterna kan skördas”, avslutar @finansakrobat.

Vilka twitterflöden ska jag följa?

Många av de mest popular flödena kommer från “klassiska” finansmedia som Bloomberg och Financial Times. Andra är länkade till populära bloggar som Zerohedge eller Stocktwits. Här nedan några förslag från de som intervjuats i artikeln.

@zerohedge
@stocktwits
@bloombergnews
@lundin_henrik
@tradedesk_Steve
@SEK_bonds
@tlmontana
@chrisadamsmkts
@SimoneFoxman
@lindayueh
@AndersHaglund7
@tonyugrina
@tradingportalen
@TraderFlorida
@samuelsson
@ErikHansen_IG

Av: Direkt/Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto