Home > Tysk statistik ledde till ytterligare nedgångar i Euro

Tysk statistik ledde till ytterligare nedgångar i Euro

Nedslående tysk statistik skickade EUR mot nya bottennoteringar kontra USD under den europeiska handeln i går. I ett tecken på att även euroområdet största ekonomi inte är immun mot regionens skuldkris, kom det tyska Flash tillverkningsindexet PMI och IFO affärsklimatindexet båda in betydligt lägre än förväntat. Som ett resultat av detta föll valutaparet EUR/USD så lågt som 1,2515, vilket var nära ett två års lägsta. När vi nu stänger den här veckans handel kommer valutahandlare vilja fortsätta att bevaka all utveckling i euroområdet. Eventuellt kan nya negativa förlopp skicka den gemensamma valutan under 1,2500 innan marknaderna stänger för veckan.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up down down up up
Veckotrend down down up up down down
Motstånd 1.2646 1.5748 80.43 0.9660 0.9869 0.8089
1.2614 1.5714 80.09 0.9614 0.9834 0.8061
1.2589 1.5687 79.88 0.9586 0.9798 0.8039
Stöd 1.2535 1.5643 79.54 0.9534 0.9742 0.8004
1.2498 1.5611 79.33 0.9501 0.9711 0.7981
1.2460 1.5575 79.00 0.9464 0.9675 0.7950

Ekonominyheter

USD – Tillflyktsortsvalutan USD ser ytterligare uppgångar

Den amerikanska dollarn kunde utvidga sina uppgångar mot EUR i går, efter publicerandet av flera nedslående ekonomiska indikatorer ut från Tyskland. En sämre än väntad orderingång för kapitalvaror i USA höll USD nära sin senaste låga kontra JPY. Valutaparet EUR/USD sjönk så lågt som till 1,2515 under förmiddagens handel. Valutaparet mäktade så småningom med en viss återhämtning och nådde 1,2610 under eftermiddagens handel. Mot JPY deprecierade USD till 79,33 i mitten av dagens handel innan den korrigerade sig. Vid eftermiddagens handel nådde paret så högt som 79,47.

Innan vi stänger för den här veckan, kommer valutahandlare vilja notera resultatet av det amerikanska UoM konsumentförtroendeindexet som släpps klockan 13:55 GMT. Medan USD har sett stora uppgångar mot valutor såsom EUR och AUD under de senaste veckorna har den fortsatt varit svag mot tillflyktsortsvalutan JPY. Om dagens rapport kommer in över det förväntade på 77,7, kan valutaparet USD/JPY vända till hausse under eftermiddagen.

EUR – EUR deprecierade åter efter negativ statistik

Efter lanseringen av ett sämre än väntat tyskt Ifo affärsklimatindex och Flash tillverkningsindex PMI i går, blev investerare alltmer bekymrade över att euroområdet starkaste ekonomi också kan vara sårbar för regionens skuldkris. Som en följd deprecierade EUR till nästan ett två år lägsta mot USD och nådde 1,2515 under förmiddagens handel. Kontra den japanska yenen deprecierade EUR med cirka 80 punkter och nådde så lågt som 99,34. Valutaparet lyckades åstadkomma en korrigering uppåt och nådde så småningom runt 99,90 nivån.

En titt in i dagens aktiviteter innebär en avsaknad av viktiga euronyheter, att den gemensamma valutan inte kommer att få många möjligheter att iscensätta en meningsfull återhämtning innan marknaderna stänger för veckan. Med detta sagt kan EUR begränsa sina nedgångar om några tillkännagivanden kommer ut från euroområdet vilket skulle signalera att framsteg görs i samtal om hur man bäst stimulerar tillväxt i regionen för en ekonomisk återhämtning. Skulle dock ytterligare negativa nyheter komma ut, kan det leda till riskaversion som kan skicka EUR lägre.

AUD – AUD fortfarande baisse med ökad riskaversion

Den australiska dollarn var fortsatt baisse mot dess säkra tillflyktsortsvalutor i går, efter negativa europeiska nyheter. Valutaparet AUD/USD sjönk så lågt som till 0,9710 under förmiddagens handel innan det iscensatte en korrigering uppåt och nådde så småningom 0,9809. Mot den japanska yenen deprecierade AUD till 77,07 innan den korrigerade sig. Valutaparet stabiliserade sig småningom runt 77,60 i eftermiddagens handel.

Vänder vi oss mot dagens aktiviteter varnar analytiker för att utan betydande förbättringar i euroområdets skuldkris, väntas inga reella uppgångar för riskfyllda valutor såsom AUD. Valutahandlare kommer vilja övervaka eventuella meddelanden som sipprar ut från euroområdet för ledtrådar om vad Greklands framtid är i euroområdet. Varje negativ nyhet kan fortsätta att tynga AUD.

Råolja – Råoljepriset svävar nära 90 dollar per fat

Riskaversionen på marknaden skickade priset på råolja nedåt under den psykologiskt viktiga nivån på 90 dollar per fat i går. Osäkerhet som präglar Greklands framtid i euroområdet i kombination med låg efterfrågan på olja i USA har lett till ett ras i oljepriset under de senaste veckorna. Så småningom kunde råvaran iscensätta en viss återhämtning för att stabilisera sig runt 90,70 dollar per fat.

När vi stänger denna veckas handel kommer investerare i råolja vilja uppmärksamma eventuella meddelanden ut ur euroområdet som kan resultera i ytterligare riskaversion på marknaden. Skulle den baisseartade trenden i EUR fortsätta från gårdagen, kan vi få se ett råoljepris som faller som en följd.

Tekniska nyheter

EUR/USD

RSI på det dagliga diagrammet indikerar att detta valutapar ligger i det översålda territoriet, vilket tyder på att en uppåtgående rörelse skulle kunna inträffa den närmaste tiden. Denna teori stöds av MACD/Osma på det veckovisa diagrammet, som har bildat ett hausseartat kors. Ligga långt kan vara ett klokt val.

GBP/USD

Det veckovisa diagrammets Williams Percent Range har fallit under -80 nivån, vilket indikerar att en uppåtgående vändning kan förekomma. Dessutom har Slow Stokastiska på det dagliga diagrammet bildat ett hausseartat kors. Valutahandlare kanske vill ligga långt i sina positioneringar.

USD/JPY

De långsiktiga tekniska indikatorerna för detta par ger oss blandade signaler. Å ena sidan har det veckovisa diagrammets MACD/Osma bildat ett hausseartat kors. Å andra sidan ligger Williams Percent Range på samma diagram i det översålda territoriet. Intagande av en vänta och se strategi kan vara ett klokt val för detta valutapar.

USD/CHF

Det veckovisa diagrammets MACD/Osma har bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att detta par kunde se rörelse nedåt inom en snar framtid. Denna tankegång stöds av Williams Percent Range på samma diagram, som har tagit sig över -20 nivån. Öppnande av korta positioner kan vara ett klokt val för detta valutapar.

Wild Card

GBP/JPY

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa den närmaste tiden. Dessutom har RSI på samma diagram tagit sig in i det översålda territoriet. Forex valutahandlare kanske vill ligga långt i sina positioneringar inför en brytning uppåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.