Home > Tyska IFO på fredagen

Tyska IFO på fredagen

På fredagens makroagenda riktas intresset i första hand mot IFO-index, konfidensindikator för det tyska näringslivet, som publiceras klockan 10.

Enligt Bloomberg News prognosenkät väntas IFO-index ha sjunkit för sjunde månaden i rad, till 99,5 i november från 100,0 i oktober. Index över nuläget väntas ha sjunkit till 106,5 från 107,3 medan förväntningsindex spås ha sjunkit till 93,0 från 93,2.

”IFO:s företagsklimat i Tyskland väntas ha förmörkats igen, även om det huvudsakligen bör vara på grund av en ytterligare försämring av bedömningarna av nuläget, medan förväntningarna troligen stabiliserats. Sammantaget tyder IFO-index på att den tyska ekonomin kommer att krympa under det fjärde kvartalet 2012”, skrev Commerzbank i ett marknadsbrev.

I dag, fredag efter Thanksgiving, inleds också traditionsenligt helghandeln i USA. Black Friday, som dagen kallas, är den intensivaste dagen för handlarna i USA och brukar också ses som en viktig indikator för hur hela helghandeln kommer att gå. De första rapporterna om kundtillströmningen och försäljningen under Black Friday kommer till helgen.

På söndag är det val i Katalonien i Spanien.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto