Home > Tyska indikatorer skickade EUR nedåt

Tyska indikatorer skickade EUR nedåt

EUR föll återigen under den europeiska handeln i går, efter offentliggörandet av ett nedslående tyskt tillverkningsindex PMI. Nyheten togs som ett tecken från investerare att krisen i euroområdet tynger regionens största ekonomi och ledde till riskaversion på marknaden. I dag kommer valutahandlare i EUR vilja uppmärksamma det tyska Ifo affärsklimatindexet, som är planerad att släppas klockan 8:00 GMT. Om siffran kommer in under det förväntade på 104,8, kan EUR se ytterligare nedgångar i dag. Dessutom kan indexet för försäljning av nya hem hjälpa dollarn att utvidga sin hausseartade trend mot EUR om den kommer in över det prognostiserade på 373 000.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down up down up down down
Veckotrend down down down up down up
Motstånd 1.2172 1.5623 79.07 1.0040 1.0315 0.7987
1.2134 1.5579 78.73 0.9991 1.0269 0.7944
1.2101 1.5546 78.45 0.9963 1.0241 0.7913
Stöd 1.2068 1.5480 77.89 0.9916 1.0195 0.7761
1.2036 1.5449 77.61 0.9884 1.0167 0.7727
1.2000 1.5403 77.20 0.9842 1.0121 0.7700

Ekonominyheter

USD – Indexet för försäljning av nya hem i USA redo att generera volatilitet

USD såg en relativt mild handelsdag i går, med investerare som var försiktiga att öppna långa positioneringar i USD inför fredagens BNP-siffra, som väntas visa en nedgång i den amerikanska ekonomin. Ändå lyckades greenbacken med en måttlig uppgång mot flera av dess viktigaste valutarivaler, inklusive CHF och EUR. Valutaparet USD/CHF steg med närmare 40 punkter under den europeiska handeln för att slutligen nå så högt som 0,9942, innan det iscensatte en nedåtgående korrigering på 0,9925. Paret EUR/USD föll med nästan 50 punkter i går för att handlas så lågt som 1,2075. Valutaparet kunde sedan rekylera tillbaka och tillbringade resten av dagens handel runt 1,2100 nivån.

Idag kommer dollar valutahandlare vilja fokusera sig på indexet för försäljning av nya hem i USA planerad att släppas klockan 14:00 GMT. Indexet för försäljning av nya hem har stadigt ökat under de senaste månaderna och har varit en av de få positiva tecken i den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Skulle siffran komma in över det prognostiserade på 373 000, kan greenbacken utvidga sin senaste trend uppåt under eftermiddagens handel. Dessutom bör hänsyn tas till tillkännagivanden som kommer ut från euroområdet. Alla negativa nyheter kan leda till en ökning av riskaversion, som skulle kunna gynna USD.

EUR – EUR kan komma förlänga sin baisseartade efter tyska nyheter

Euron förblev baisse i går, där stigande spanska obligationsräntor i kombination med ett svagt tyskt Flash tillverkningsindex PMI medförde ytterligare riskaversion på marknaden. Kontra den japanska yenen föll EUR med över 50 punkter för att handlas så lågt som 94,43 under tidig morgonhandel. EUR kunde iscensätta en mild korrigering uppåt och stabiliserade sig på 94,65. Valutaparet EUR/AUD sjönk med nästan 70 punkter i går, efter positiva kinesiska nyheter gav AUD ett uppsving. Valutaparet fann så småningom stöd på 1,1745 nivån.

I dag kommer valutahandlare i EUR vilja uppmärksamma det tyska Ifo affärsklimatindexet, som är planerad att släppas klockan 8:00 GMT. Efter gårdagens sämre än väntat tillverkningsindexet PMI, väntar investerare otåligt för att se om dagens nyheter kommer att signalera ytterligare nedåtgående trender i euroområdets största ekonomi. Om nyheterna kommer in under det prognostiserade på 104,8, kan EUR se ytterligare nedgångar under hela dagen. Skulle den tyska indikatorn komma in högre än väntad, kan EUR-valutan se måttliga uppgångar som en följd.

Guld – Priset på guld såg små uppgångar trots ökad riskaversion

Guld såg måttliga uppgångar under den europeiska handeln i går, trots att riskaversionen på marknaden oftast resulterar i att den ädla metallen vänder till baisse. Priset på guld avancerade med över 11 dollar per uns under mitten av dagens handel för att till slut nå så högt som 1 584,27 dollar per uns, innan en liten korrigering nedåt.

I dag kan priset på guld vända till baisse än en gång efter lanseringen av det tyska IFO affärsklimatindexet 8:00 GMT. Om indikatorn signalerar en fortsatt långsam nedgång i den tyska ekonomin, kan investerare börja flytta sina medel till säkrare tillgångar, vilket kan resultera i att priset på guld sjunker.

Råolja – Råoljepriset fick stöd av kanadensisk data

Efter att ha fallit med mer än 1 dollar per fat på grund av ett svagt tillverkningsindex PMI i tidig morgonhandel, fick råoljepriset ett uppsving under eftermiddagen i går efter bättre än väntade kanadensiska underliggande detaljhandelssiffror. Den kanadensiska indikatorn resulterade i att råoljan handlades så högt som 88,82 dollar per fat, upp från 87,40 dollar per fat under dagen.

Sett till dagens handel kommer investerare i råolja vilja uppmärksamma den amerikanska inventeringsrapporten för att råolja som släpps kl 14:30 GMT. Analytiker förutspår att efterfrågan i USA, världens ledande oljekonsumerande land avtog under den senaste veckan. Om dagens nyheter kommer in över det förväntade resultatet på oförändrad lagerhållning, kan råoljan börja röra sig nedåt under eftermiddagens handel.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska tycks ha bildat ett hausseartat kors, vilket tyder på att detta par kan se en korrigering uppåt under de kommande dagarna. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det översålda territoriet. Valutahandlare kommer att vilja inta långa positioneringar för detta par idag.

GBP/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar detta valutapar i en intervallhandel, vilket innebär att inga betydande rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma presentera sig den närmaste tiden.

USD/JPY

RSI på det dagliga diagrammet har sjunkit in i det översålda territoriet, vilket signalerar att en uppåtgående rörelse kan väntas i en nära framtid. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram börjat bilda ett hausseartat kors. Ligga långt i detta valutapar kan vara att föredra för dagen.

USD/CHF

Det veckovisa diagrammets Williams Percent Range ligger väl långt in i det överköpta territoriet, vilket signalerar att en nedåtgående rörelse kan uppstå under de kommande dagarna. Dessutom RSI på samma diagram ligger för närvarande på 70 nivån. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett klokt val för detta valutapar.

Wild Card

CAD/CHF

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. Dessutom har RSI på samma diagram gått in i det överköpta territoriet, vilket tyder på att priset kan skifta nedåt. Forex valutahandlare kanske vill ta tillfället i akt att öppna korta positioneringar inför en eventuell brytning nedåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.