Home > Tyska institutionella investerare och analytiker mindre pessimistiska

Tyska institutionella investerare och analytiker mindre pessimistiska

Tyska institutionella investerare och analytiker blev mindre pessimistiska i sin bedömning av de ekonomiska utsikterna i Tyskland i oktober jämfört med föregående månad, enligt en undersökning från ZEW Center for European Economic Research bland analytiker och investerare.

Index över förväntningarna om framtida tillväxt i Tyskland steg till -11,5 i oktober, jämfört med -18,2 föregående månad.

Förväntningarna pekade på ett sentimentsindex på -14,9 enligt Bloomberg News prognosenkät.

Index för den nuvarande situationen i Tyskland sjönk samtidigt till 10,0 från 12,6 föregående månad. Analytiker hade väntat ett index på 11,8.

ZEW uppgav i en kommentar att riskerna för den tyska ekonomin har ”minskat något”, och denna minskning kan förklaras av en avtagande osäkerhet på finansmarknaderna.

Index för euroländerna steg till -1,4 från -3,8 föregående månad, samtidigt som nulägesomdömet sjönk till -79,4 från -76,3.

Index för USA sjönk till 6,2 från 9,5. Nulägesomdömet för USA steg till -20,0 från -23,5 månaden före.

Index för de ekonomiska förväntningarna om Japan sjönk till -3,6 från -1,3. Nulägesomdömet sjönk till -46,9 från -41,1.

Balanstalet för inflationsförväntningarna sjönk i euroområdet, där index uppmättes till 6,7, jämfört med 11,5 föregående månad, i Tyskland sjönk index till 15,4 från 19,6, i USA sjönk index till 21,1 från 23,7 och i Japan sjönk index till 6,0 från 6,6.’

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.