Home > Tyska Knorr-Bremse höjer sitt kontantbud på Haldex till 125 kronor per aktie.

Tyska Knorr-Bremse höjer sitt kontantbud på Haldex till 125 kronor per aktie.

Tyska Knorr-Bremse höjer sitt kontantbud för den svenska fordonsunderleverantören Haldex till 125 kronor per aktie, från tidigare 110 kronor, uppger bolaget i ett pressmeddelande på fredagsmorgonen.

Villkoret om lägsta acceptansnivå sänks vidare till 50 procent.

Knorr-Bremse äger 11,35 procent av aktierna i Haldex.

Även ZF Friedrichshafen, som kontrollerar 21,24 procent av Haldex aktier, har tidigare bjudit 110 kronor per aktie.

”Vår inställning är oförändrad: Vi är fullt dedikerade till sammanslagningen av Haldex och Knorr-Bremse, vilket inte bara vårt ökade aktieinnehav i Haldex visar, utan också det höjda erbjudandet till Haldex aktieägare. Vi skulle inte ha lämnat detta erbjudande om vi inte trodde på det”, kommenterar Klaus Deller, ordförande i Knorr-Bremses förvaltningsstyrelse i pressmeddelandet.

Haldex styrelse har tidigare, då de två tyska budgivarna båda bjöd 110 kronor, valt att rekommendera ZF som ny ägare. Motiveringen var att ZF erbjuder en större trygghet för de anställda och att sannolikheten för ett snabbt genomförande är större.

”Vi är medvetna om att den nuvarande situationen kan leda till frågor bland Haldex anställda och andra intressenter. Vi har reviderat erbjudandet för att ge aktieägarna trygghet avseende genomförande av affären. Vi framhåller att vi är fullt övertygade om att framgångsrikt genomföra transaktionen”, säger Knorr-Bremses ordförande nu.

Haldexaktien stängde på 118:50 kronor på torsdagen, men har på fredagen stigit lite mer än 6 procent till 125.75 kronor.

Haldex (dagsdiagram)

 

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto