Home > Tyska SAF-Holland tänker inte höja sitt bud på svenska bromstillverkaren Haldex.

Tyska SAF-Holland tänker inte höja sitt bud på svenska bromstillverkaren Haldex.

Tyska SAF-Holland, som meddelat att bolaget inte tänker höja sitt bud på den svenska bromstillverkaren Haldex, ville vid torsdagens telefonkonferens inte ge någon ny information om hur diskussionerna gått eller om bolaget hoppas att ZF:s högre bud ska fallera.

”Vi har gjort vår hemläxa, övervägt vilka alternativ vi har och kommit fram till att vårt bud är mycket attraktivt”, sade vd Detlef Borghardt, som betonade att Haldex skulle passa bra tillsammans med SAF-Holland, men inte till vilket pris som helst.

SAF-Holland bjöd i mitten av juli 94:42 kronor per Haldex-aktie, dock utan att ha förankrat budet hos vare sig styrelsen eller någon av bolagets större ägare. Från Haldex sida meddelades att diskussioner fördes med en annan part.

I början av augusti bjöd så tyska ZF Friedrichshausen 100 kronor per aktie. ZF är väsentligt större än SAF-Holland och har därmed mer finansiella muskler.

Likväl låter SAF-Holland sitt bud ligga kvar till och med den 24 augusti.

”Det är så det går till, det är den normala proceduren”, hävdade Detlef Borghardt.

Den åsikten delas inte av Haldex.

”Det är olyckligt att det finns två bud i marknaden, vilket kan vara förvirrande för Haldex aktieägare”, säger Göran Carlson, Haldex störste privata ägare och tillika ordinarie styrelseordförande, till Nyhetsbyrån Direkt.

Att ZF:s bud skulle kollapsa av någon anledning, till exempel för att konkurrensmyndigheterna skulle ha invändningar, tror Göran Carlson inte.

”Det har jag väldigt svårt att se, även om det är svårt att säga bestämt innan prövningen har inletts. För ZF är Haldex verksamhet kompletterande”, säger han och betonar att han uttalar sig i egenskap av privat aktieägare, då han lämnat över frågor om budet till den tillförordnade ordföranden Magnus Johansson.

Göran Carlson vill inte uttala sig om eventuella möjligheter till andra bud på bolaget.

Haldex-aktien sjönk på torsdagen till knappt 100 kronor, från onsdagens stängningskurs 105 kronor.

Haldex (dagsdiagram)

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto