Home > Tyskland planerar gemensamma federala obligationer

Tyskland planerar gemensamma federala obligationer

Det rapporterar Bloomberg News.

Tysklands federala och delstatliga regeringar planerar sin första gemensamma obligationsemission 2013 för att hjälpa delstaterna möta finanspaktens underskottsregler, uppgav den tyska regeringens presstjänst i helgen.

Pressad av den socialdemokratiskt ledda oppositionen som i parlamentet skulle kunna blockera de striktare europeiska finanspolitiska reglerna gick Angela Merkel med på en politik hon är emot för att tackla skuldkrisen i resten av euroområdet. Hon signalerade sitt motstånd mot gemensamma euroobligationer så sent som den 23 juni då hon sade att ”skyldigheter och kontroller” måste ”gå tillsammans”.

Kurt Beck, premiärministern i delstaten Rheinland-Pfalz och medlem av Socialdemokraterna SPD, sade att de nått en lösning som gör det klart att det blir ett godkännande av finanspakten i det tyska överhuset.

Vid sidan av de så kallade Tysklandsobligationerna så innebär uppgörelsen 580 miljoner euro i en federal engångshjälp till lokala regeringar och ett åtagande på 75 miljoner euro årligen för barnomsorg och en ospecificerad summa federal hjälp till delstater för äldreomsorg, enligt Kurt Beck.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.