Home > Uber kommer snart att sluta med sin verksamhet i Bryssel efter ett domstolsbeslut

Uber kommer snart att sluta med sin verksamhet i Bryssel efter ett domstolsbeslut

Samåkningsjätten Uber kommer att sluta verka i Belgiens huvudstad från och med idag efter ett domstolsbeslut som gjordes nyligen.

Uber, ett av de ledande samåkningsföretagen i världen, har fått order om att sluta verka i Bryssel, Belgiens huvudstad. Den senaste utvecklingen kommer efter ett domstolsbeslut som utfärdades tidigare i veckan.

Bryssels appellationsdomstol beslutade tidigare i veckan att ett förbud från 2015 för privatpersoner att erbjuda taxitjänster gäller för yrkesförare. Som ett resultat kommer Uber att sluta erbjuda sina tjänster i den belgiska huvudstaden från och med idag. Företaget sa;

"Från och med denna fredag kommer du inte att kunna få en Uber-resa i EU:s huvudstad. Vi är besvikna över dagens domstolsbeslut att stänga vår Bryssel-app.”

Enligt Uber går domstolsbeslutet emot EU-kommissionens digitala och gröna ambitioner. Samåkningsföretaget har kämpat mot många rättsfall över hela Europa angående hur de följer taxireglerna och anställer sina förare. Uber hävdar att förarna gillar flexibiliteten som kommer med jobbet.

Trots deras argument klagar vissa Uber-förare över att de kämpar för att tjäna tillräckligt med pengar via appen samtidigt som de inte får dra nytta av andra fördelar med heltidsarbete som sjuklön och årlig semester.

Niklas Oestberg, medgrundare och VD för matleveransappen Delivery Hero, påpekade att förbudet mot Uber kommer att påverka många företag och anställda i Bryssel. Han konstaterade att;

"Europas anti-tekniska ställningstaganden skadar bara våra egna tekniska framsteg. Uber störde taxibranschen för tio år sedan, och vi har fortfarande ingen bättre lösning än det här?”

Uber är fortfarande ett av de största samåkningsföretagen i världen och är populärt i Nordamerika, Europa och Afrika. Men företagets kamp på detta område har gjort att det har diversifierat sin position på marknaden och utforskat andra möjligheter.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto