Home > USD/SEK fortsätter sin nedgång

USD/SEK fortsätter sin nedgång

USD/SEK har fortsatt sin nedgång genom stödnivåerna och har nu fallit igenom 6,48. Detta ser vi som en viktig nivå och det återstår att se om nivån håller emot och en etablering i nedgångsfasen blir ett faktum eller om kursen tar sig upp och kan använda nivån som stöd.

Teknisk analys USD/SEK: Redan på torsdagen fick vi se nedslag strax under stödnivå innan uppgången i fredags tog vid. Efter tre försök att bryta upp över 6,54-nivån bar det under måndagen ner mot 6,42 igen. I torsdags etablerades ytterligare en ny lägre botten.

Alla trender pekar nu klart nedåt, med alla trendlinjer sorterade i rätt ordning för fortsatt nedgång. Det är hela 11 procent upp till 200-dagars medelvärde och 5,3 procent upp till MA-50. Kursen befinner sig mer än 11 procent och fallit med i snitt 0,5 procent per dag de senaste tre veckorna.

Detta innebär att dollarn börjar se översåld ut, men att köpa i ett läge där allt pekar på fortsatt nedgång är alldeles för riskfyllt. Den kommande uppstudsen skall istället ses som ett tillfälle att gå kort (vilket är för sent med dagens kurs).

Efter att kursen tangerat taket i den kortare, brant fallande trendkanalen är dollarn åter på väg ner för att testa av stödet vid 6,42.

De allt kortare histogrammen indikerar en kommande kortare uppstuds.

Sammanfattning: Avståndet upp till MA-50 har blivit lite väl stort de senaste två veckorna, vilket kommer att leda til en uppstuds mot i första hand den tidigare utbrottsnivån som nu sammanfaller med MA-20 vid 6,60. Jag använder 6,47 som sentimentnivå. När stödnivån 6,42-6,39 punkteras börjar det bli glest med tydliga stöd innan kursen närmar sig 6,00-nivån.

Motstånd: 6,53 / 6,60 / 6,74 / 6,88
Stöd: 6,42 / 6,39 / 6,33 / 6,19 / 6,06 / 6,00

USDSEK
USD/SEK
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto