Home > Underliggande orderingång av kapitalvaror redo att generera volatilitet

Underliggande orderingång av kapitalvaror redo att generera volatilitet

Euron lyckades behålla sin senaste hausseartade trend mot USD i går, efter problemfria skuldauktioner från Italien och Spanien som bidragit till att öka förtroendet för en ekonomisk återhämtning i euroområdet. Valutaparet EUR/USD såg betydande uppgångar tidigare i veckan efter ett tal från Feds ordförande Ben Bernanke, där han kommenterade att den amerikanska ekonomin inte växte tillräckligt snabbt. I dag kommer USD ha en möjlighet att ta igen sina senaste nedgångar när den underliggande orderingången för kapitalvaror släpps klockan 12:30 GMT. Analytiker förutspår att siffran kommer in en bra bit över förra månadens. Slår prognosen in kan vi få se uppgångar I USD som en följd.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down down up down up
Veckotrend up up up down down up
Motstånd 1.3400 1.6015 83.55 0.9130 1.0500 0.8440
1.3380 1.5995 83.35 0.9110 1.0480 0.8420
1.3350 1.5965 83.05 0.9080 1.0450 0.8390
Stöd 1.3290 1.5905 82.45 0.9020 1.0390 0.8330
1.3260 1.5875 82.15 0.8990 1.0360 0.8300
1.3240 1.5855 81.95 0.8970 1.0340 0.8280

Ekonominyheter

USD – Den amerikanska dollarn vände uppåt kontra JPY och AUD

Medan den amerikanska dollarn inte lyckades med den senaste tidens baisseartade trend kontra EUR i går, så hade den ändå måttliga uppgångar mot både den japanska yenen och den australiska dollarn. Valutaparet USD/JPY klättrade med nästan 70 punkter under den europeiska handeln för att nå så högt som 83,37, innan paret hade en mindre korrigering nedåt. Valutaparet stabiliserade sig så småningom på 83,15.

Valutaparet AUD/USD som hade nått 1,0556 mot slutet av den asiatiska handeln sjönk med nära 80 punkter under loppet av en dag. Analytiker hänförde AUD: s baisseartad rörelse till de svaga kinesiska grundläggande nyheterna, som fick valutahandlare att återgå till säkrare tillflyktsortsvalutor.

I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma den amerikanska underliggande orderingången för kapitalvaror planerad till 12:30 GMT. Nyheten kan hjälpa USD att återta en del av sina senaste nedgångar kontra EUR. Valutaparet EUR/USD tillbringade större delen av gårdagens handel runt 1,3330. Med analytiker som förutspår att dagens rapport kommer in betydligt högre än förra månadens siffra, kan USD initiera en hausseartad korrigering under den europeiska handeln.

EUR – Lyckade skuldauktioner i euroområdet gav fortsatt stöd åt EUR

EUR behöll i stort sett sin senaste hausseartade trend under handeln i går, efter framgångsrika skuldauktioner från både Spanien och Italien. I synnerhet hjälpte auktionerna att stärka euron mot USD, som vände till baisse tidigare i veckan efter kommentarer från Federal Reserves ordförande i USA. Valutaparet EUR/USD tog sig upp till 1,3385 i den europeiska handeln vilket var ett nytt tre veckors högsta för detta valutapar. Kontra JPY rörde sig EUR upp med nära 80 punkter för att nå så högt som 111,23 innnan den vände nedåt.

I dag kan EUR få se mindre volatilitet när USA släpper sin underliggande orderingång för kapitalvaror 12:30 GMT. Analytiker prognostiserar att siffran kommer in en bra bit över förra månadens, vilket gör att EUR kan tvingas till att kapitulera en del av sina senaste uppgångar kontra USD. Dessutom bör valutahandlare notera att euroområdet fortfarande i ett mycket bräckligt tillstånd. Varje negativa meddelande i dag, speciellt när det gäller den portugisiska skuldproblematiken kan tynga EUR.

Guld – Guldpriset utvidgar sin hausseartade uppgång

Priset på guld hade ännu en hausseartad dag i går, med valutahandlare som fortsatte att strömma till mer riskfyllda tillgångar med en svag USD. USD deprecierade tidigare i veckan efter kommentarer från Fed-chefen Ben Bernanke, som sade att den amerikanska ekonomin inte växer så snabbt som den behöver för att arbetslösheten ska sjunka ytterligare. Guldpriset nådde så högt som 1696,78 dollar per uns under den europeiska handeln i går, vilket var en ökning med nära 4000 punkter sedan i början av veckan.

Sett till dagens aktiviteter kommer priset på guld att bestämmas av hur väl USD reagerar på de amerikanska rapporterna senare under dagen. Guld som är prissatt i dollar, faller vanligtvis när den amerikanska dollarn apprecierar. Skulle dagens nyheter stärka USD kontra EUR kan mer riskfyllda tillgångar såsom guld falla senare på dagen.

Råolja – Råoljepriset föll under den europeiska handeln

Förväntningar om att de amerikanska råoljelagren skulle öka under den senaste veckan fick råoljepriset att sjunka under den europeiska handeln i går. Stora råoljelager i USA är ett vanligt tecken på minskad efterfrågan i världens största oljekonsumerande land, vilket kan leda till nedgångar i priset. I går föll råoljepriset till så lågt som 106,50 dollar per fat, innan det iscensatte en korrigering uppåt under kvällens handel.

Ser vi till dagens handel kommer den officiella siffran för amerikanska råoljelager släppas 14:30 GMT och detta kommer sannolikt att bestämma i vilken riktningen råvaran tar. Analytiker förutspår att siffran kommer in på -2,8 och om den stämmer kan de få råvaran att utvidga sin baisseartade trend. Med detta sagt kom förra veckans siffra in betydligt lägre än förväntningarna, vilket ledde till en stegring i råoljepriserna. Om en liknande händelse inträffar i dag, kan vi få se en vändning i råoljepriset.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet tycks ha börjat smalna, vilket indikerar att en vändning i priset kan inträffa de kommande dagarna. Williams Percent Range på det dagliga diagrammet ligger i det överköpta territoriet och ger signaler om en nedåtgående kursrörelse. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar inför en möjlig baisseartad korrigering.

GBP/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar att detta valutapar ligger i neutralt territorium, vilket betyder att inga större prisändringar är att vänta vid denna tidpunkt. Med detta i åtanke kommer valutahandlare vilja hålla ett öga på MACD/OsMA på det dagliga diagrammet. Det ser ut som ett baisseartat kors har börjat ta form. Om det är så kan det vara en indikation på en möjlig förestående nedåtgående korrigering.

USD/JPY

Det veckovisa diagrammets RSI ligger och svävar runt det överköpta territoriet vilket indikerar att detta valutapar kan se nedåtgående kursrörelse. Denna tankegång stöds av Williams Percent Range på samma diagram, som för närvarande ligger vid -20. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar inför en möjlig nedåtgående korrigering.

USD/CHF

Medan Williams Percent Range på det dagliga diagrammet ligger i det överköpta territoriet, vilket är en vanlig indikation på en uppåtgående kursrörelse, ligger de flesta andra tekniska indikatorerna i i neutralt territorium vid denna tidpunkt. Valutahandlare kan kanske vilja inta en avvaktande hållning för detta valutapar, då en tydligare bild kan visa sig senare.

Wild Card

Nasdaq 100

Det dagliga diagrammets RSI har drivit in i den överköpta zonen, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse skulle kunna inträffa i en nära framtid. Dessutom har 8-timmarsdiagrammets Slow Stokastiska bildat ett baisseartat kors, vilket ger ytterligare stöd för teorin om en förestående baisseartad korrigering. Forex valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar i dag.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.