Home > United States Steel Corp. är dagens meme-aktie: här är de bästa platserna att köpa den

United States Steel Corp. är dagens meme-aktie: här är de bästa platserna att köpa den

United States Steel Corporation (NYSE: X) har oväntat nog blivit utnämnd till en meme-aktie under de senaste 24 timmarna. 

Eftersom United States Steel har blivit utsedd till meme-aktie, och potentialen för en rejäl prisökning därmed blev allt mer verklig, tycker vi att det är dags att skriva en artikel där vi beskriver allt det du behöver veta om företaget innan du investerar.

Skrolla ned för att få reda på var de bästa två platserna är för dig som vill köpa aktier i United States Steel Corp. i Sverige.

Var du kan köpa aktier i United States Steel

Om du vill investera i US Steel väljer du helt enkelt en aktiemäklare med låga avgifter. Efter att du har gjort ditt val registrerar du dig, sätter in pengar och sen är det bara att köpa aktier.

Du hittar våra två rekommenderade val nedan:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är United States Steel?

Företaget grundades för över 100 år sedan, 1901 för att vara specifik, av Andrew Carnegie, J. P. Morgan, Charles M. Schwab, William Henry Moore och Elbert Henry Gary i Pittsburgh i USA. US Steel är en amerikansk stålproducent med en verksamhet som spänner över hela Nordamerika och Europa.

Företaget genererar cirka 10 miljarder dollar i intäkter om året, vilket gör dem till en stor global aktör på stålmarknaden.

Detta etablerade företag har nu blivit ett mål för Reddit-forumet WallStreetBets, en grupp som tidigare har varit på jakt efter aktier som har blivit kraftigt blankade vilket orsakar dessa aktier att stiga snabbt i värde.

Ska jag köpa aktier i United States Steel idag?

Om du tror på makrobilden och förväntar dig en ökad efterfrågan efter att COVID-19-relaterade restriktioner har lyfts kan det vara ett bra läge att investera.

Om du dessutom tror att WallStreetBets kan trolla fram dramatiska prisökningar kan detta vara en bra aktie att investera i.

Företaget har haft det svårt de senaste 5 åren, men 2021 har varit ett år med en tillväxt på 226%. Nu när de även stöttas av Reddit-investerare kan priset på aktien nå nya höjder.

Innan du investerar är det en god idé att försöka tona ned entusiasmen och vara pragmatisk då artificiella marknadskrafter kan få tillgångars värde att både stiga och falla snabbt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto