Home > Uppdatering angående bränslecellaktier: Plug Power stiger med 10% denna vecka

Uppdatering angående bränslecellaktier: Plug Power stiger med 10% denna vecka

Plug Power är en av många bränslecellaktier som har stigit denna vecka. En ny rapport visade att biltillverkare börjar fokusera på vätebränsleteknologi, med planer att släppa prototyper innan 2030.

Förra veckan diskuterade vi hur FuelCell Energy skapade frenesi bland investerare efter att ha släppt ett kvartalsresultat som var bättre än väntat. Den här veckan förblev bränslecellaktierna i fokus, särskilt eftersom många biltillverkare visar ett ökat intresse för vätebränsleteknologi.

I denna artikel kommer vi diskutera en av de viktigaste aktierna som har varit i fokus den här veckan – Plug Power. Denna aktie har ökat med mer än 10% under de senaste fem handelsdagarna.

Hur och var du kan köpa aktier i Plug Power på nätet

Plug Power (NASDAQ: PLUG) kan köpas online efter registrering hos en nätmäklare. Om du vill få exponering mot bränslecellaktier kan du också investera i en ETF som ger exponering för denna bransch. Du kan investera i dessa tillgångar och många fler genom att registrera dig hos en av våra rekommenderade mäklare:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Plug Power?

Plug Power tillverkar och säljer vätebaserade bränslecellsystem med potentialen att ersätta standardiserade batterier i elektricitetsdrivna fordon och utrustning. 

Ska jag köpa aktier i Plug Power idag?

Plug Power är en av många bränslecellsaktier som stiger just nu. Investerarnas intresse väcktes efter att en rapport från Reuters indikerade att stora biltillverkare nu investerar i vätebränslecellsteknik för att ersätta elbatterier. Under de närmaste åren planerar BMW att släppa en massmarknadsmodell som använder väteteknik. På samma sätt har Audi, som ägs av Volkswagen, redan visat upp ett par prototyper. Detta ökade intresse ledde till att relaterade aktier började stiga. Plug Power var en av vinnarna den här veckan och steg med mer än 10%.

Men när du väljer aktier är det också viktigt att titta på företagsspecifika faktorer för att säkerställa att ditt valda företag har tillväxtpotential. Du kan göra det genom att bland annat fokusera på grundläggande faktorer, företagsledningen och affärsstrategin för att bedöma dess potential.

Alternativt kan du investera i en ETF med exponering för denna framväxande industri, till exempel Direxion Hydrogen ETF. Detta begränsar din exponering för företagsspecifika risker och låter dig lägga till en korg med tillgångar i din portfölj i en och samma transaktion.

En prisprognos för Plug Power år 2021

Just nu handlas denna aktie till cirka 27,77 dollar per aktie, Plug Power förväntas nå 78 dollar under de kommande 12 månaderna. Analytikern Pearce Hammond har nyligen uppgraderat sin prognos för Plug Power och förväntar sig en ökning med 20% från nuvarande pris.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto