Home > Uppdraget att rädda småföretagen i USA

Uppdraget att rädda småföretagen i USA

När man tänker på hög arbetslöshet och skadan på jobbmarknaden i USA som skapats av coronaviruset är det många som tänker på storföretagen. Men det är faktiskt småföretagen på både USA och andra utvecklade länder som är själva ryggraden till en välfungerande ekonomi. Att rädda dem från att gå under är av högsta prioritet just nu.

På grund av COVID-19 har hela 30 miljoner jobb från småföretag sagts vara i riskzonen – de anställda förutspås bli temporärt eller fullständigt uppsagda. Dessutom har de flesta av dessa företag mindre än 100 anställda.

Utöver detta är det sannolikt att 54% av företag med mindre än 500 anställda kommer behöva säga upp en del anställda.

Kundtjänst, restaurang och försäljning – de mest påverkade kategorierna

En intressant sak i denna småföretagssektor är att över hälften av alla anställda befinner sig i branscher som boende, socialhjälp, sjukvård och detaljhandel. Detta är sektorer som har påverkats starkt av den ekonomiska nedstängningen, och specifikt av den nedsaktade konsumtionen, mindre resande och sparsamt spenderande.

Utbildning spelar även det en viktig roll. Jobb som kräver minst en kandidatexamen är inte lika utsatta som jobb som inte kräver det. Administration och avfall, lantbruk och detaljhandel är kategorier som äventyras om man jämför med finans och försäkringar, utbildning och företagsadministration.

En så detaljerad studie som den ovan kan användas som ett riktmärke för andra utvecklade länder. Även om det finns skillnader från land till land består de flesta utvecklade länder av en tjänstebaserad ekonomi, med tonvikt på utbildning och stark turism.

Därför hjälper det att identifiera utmaningar i olika länder och det stöd småföretagen behöver för att överleva coronavirus-krisen. Hittills har både centralbanker och regeringar agerat med stark kraft, vilket vi ser genom massiva stimulanspaket. Ändå har flera miljoner människor blivit av med jobbet, och fler lär det bli.

Småföretagen är den pelare som den privata sektorn står på, och dessa står för en stor del av sysselsättning, innovation och konkurrens. Både ägare och anställda behöver resurser för att ta sig igenom denna storm. Ju längre krisen pågår, desto mer sannolikt blir det att jobb försvinner och att arbetslösheten fortsätter att skena.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto