Home > Uppgång i väljarstöd ger chans till att tala sakpolitik enligt Lööf.

Uppgång i väljarstöd ger chans till att tala sakpolitik enligt Lööf.

Centerpartiets ledare Annie Lööf seglar just nu på en framgångsvåg, med höga opinionssiffror, samtidigt som Allianskollegan Moderaterna har stora problem. Uppgången i väljarstödet ger Lööf möjlighet att fokusera på sakfrågor, men hon har inte glömt hur det var när Centern var i en nedåtgående spiral.

”Nu har jag möjlighet att berätta vad Centerpartiet vill och behöver inte prata om dåliga opinionssiffror”, sade Annie Lööf, Centerpartiets ledare, i en intervju i SVT i Visby på tisdagen.

Hon konstaterade samtidigt att Centerpartiet inte kan påverka politiken om inte Alliansen får ökat stöd och betonade att Centern alltid varit villiga att göra kompromisser.

På en fråga om hon kommer att ersätta Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra som Alliansens statsministerkandidat svarade hon att kärnan i Alliansen är fyra partier.

”Vår statsministerkandidat är den som leder det största partiet…Sist jag kollade var Moderaterna ganska mycket större än Centerpartiet”, sade hon och tillade att hon är säker på att Moderaterna snart kommer att öka i opinionen.

Annie Lööf sade att det för henne är viktigare att komma fram med Alliansens politik än att diskutera vem som är statsministerkandidat.

”Jag utmanar inte Anna Kinberg Batra, vi utmanar tillsammans Stefan Löfven så att vi kan byta ut regeringen mot en Alliansregering”, sade hon.

Annie Lööf sade att Centerpartiet har varit väldigt tydliga med att partiet prioriterar Alliansen. Om Alliansen inte får egen majoritet är hennes andrahandsval att hålla ihop Alliansen och försöka förhandla över blockgränsen, men inte att söka stöd hos Sverigedemokraterna.

Hon talade också om Centerpartiets förslag om att luckra upp arbetsrätten så att turordningsreglerna i lagen om anställningsskydd ska slopas för företag med under 50 anställda. Hennes argument är att yrkesskicklighet ska väga tyngre än antal anställningsår och hon tycker det är viktigt att företag blir bättre på att kompetensutveckla sin personal.

”Jag skulle snarare säga att man premierar yrkesskicklighet. Ju längre man har varit på ett jobb desto yrkesskickligare blir man”, sade hon.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto