Home > Uppgifter om fler rysslandskontrakter i Trump-kampanj.

Uppgifter om fler rysslandskontrakter i Trump-kampanj.

USA:s förre nationelle säkerhetsrådgivare Michael Flynn och andra rådgivare till president Donald Trump hade kontakter med företrädare för den ryska regeringen i åtminstone 18 samtal och mejl under de sista sju månaderna av presidentvalskampanjen 2016.

Det uppger nuvarande och tidigare amerikanska företrädare med insyn i ärendet till Reuters.

De tidigare icke kända kontakterna utgör en del av de nu pågående utredningarna inom FBI och kongressen om rysk inblandning i valet.

Sex av kontakterna var samtal mellan Rysslands USA-ambassadör Sergej Kisljak och Trump-rådgivare, inklusive Flynn. Kontakterna mellan Kisljak och Flynn accelererade efter valet den 8 november då de två diskuterade en separat kommunikationskanal mellan Trump och Rysslands president Vladimir Putin som skulle kunna förbigå byråkratin inom den nationella säkerhetstjänsten, som båda ansåg vara fientligt ställd till förbättrade relationer.

Enligt källorna har de inte sett några bevis på oegentligheter eller hemliga uppgörelser i materialet, men det kan öka trycket på Trump och hans medhjälpare att ge FBI och kongressen full tillgång till kontakterna mellan Kreml och Trump-kampanjen före och efter valet.

Det amerikanska justitiedepartementet utsåg på onsdagen den tidigare FBI-chefen Robert Mueller att utreda den påstådda ryska inblandningen i det amerikanska valet.

Sedan tidigare har Donald Trump anklagats för att ha lämnat ut hemlig underrättelseinformation till Ryssland, och de ökade politiska turerna kring Trump har dämpat riskaptiten på marknaderna under veckan.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto