Home > US-dollarn stärks över instrumentpanelen inför FOMC-protokollet

US-dollarn stärks över instrumentpanelen inför FOMC-protokollet

Amerikanska dollarn handlas med en budton i början av april när investerare inväntar FOMC-protokollet.

Den viktigaste händelsen för finansmarknadsdeltagare idag är FOMC-protokollet. Planerad senare under den nordamerikanska sessionen kommer att belysa vad FOMC-medlemmarna diskuterade för tre veckor sedan vid det senaste FOMC-mötet.

Sedan senaste FOM-mötet har en ny handelsmånad startat. Det gav en starkare dollar över hela linjen, med några undantag, eftersom råvaruvalutor även förblir bra bud.

Ändå tog den amerikanska dollarn mark mot euron, det brittiska pundet, den schweiziska francen och framför allt mot den japanska yenen. Biasen är att trenden kommer att fortsätta när Fed fortsätter att antyda en räntehöjning på 50 punkter i mars.

EUR/USD förblir baisse medan under 1,11

EUR/USD är det mest representativa valutaparet och agerar ofta som en signal när det gäller eurons eller dollarns styrka eller svaghet. Den tekniska bilden ser baisse ut medan marknaden svävar under det pivotala 1.11-området.

Sedan mars konsoliderades EUR/USD-paret med en något hausseartad bias i vad som verkar vara ett baisseartat flaggmönster. Om den senaste nedgången som startade i april fortsätter, kommer valutahandlare att driva på den uppmätta rörelsen, vilket innebär att 1,03 inte bör uteslutas inom en snar framtid.

Brainards tal antyder en räntehöjning på 50 bp i början av maj

Ett av de mest efterlängtade talen denna vecka var det av FOMC-medlemmen Brainard. Igår började hon med ett Volcker-citat och sa att "inflationen har varit, och jag tror fortsätter att vara, problemet nummer ett."

Paul Volcker, Feds ordförande under det inflationsdrivna 1970-talet, höjde räntorna med 150 bp före den intervjun. Det borde stå klart att Brainards val att börja sitt tal i går är en tydlig hint om att Fed är redo att göra mer på räntehöjningsfronten.

Med andra ord är en räntehöjning på 50 punkter i maj mer än sannolikt, vilket skulle pressa den amerikanska dollarn ännu högre. Dagens protokoll kan tyda på att vi är närmare en sådan räntehöjning än vad många av marknadsaktörerna förväntar sig. Om så är fallet, förvänta dig att den amerikanska dollarns styrka fortsätter.