Home > USA: 4 år till med Obama, men landet förtjänar bättre!

USA: 4 år till med Obama, men landet förtjänar bättre!

Det hade faktiskt knappt spelat roll   då det bara var kosmetiska skillnader dem emellan. Dessa förstorades dock upp till orimliga proportioner av massmedia för att få det att se ut som ett ödesval och att folket verkligen hade någonting att säga till om. Politikerna ifråga behövde knappt göra det själva.

En ofta tillämpad strategi bland politiker är  annars att argumentera energiskt för en liten obetydlig fråga för att få folk att flytta fokus bort från de mycket viktigare större frågorna som de kan sopa under mattan. Folket luras på två sätt: Dels flyttandet av fokus och dels ett element av förvillande: I och med att politiker lägger sån energi på dessa frågor så måste de ju vara viktiga, eller?

Under presidentvalet pratades det å andra sidan väldigt lite politik  utan valet handlade mest om tomma ord varvat med om man skall våga lita på en person som inte dricker sprit och är mormon, Obamas respektive och nödvändigheten av ”hopp”. ”Hopp man kan tro på”.

I vilket fall som helst så vann Barack Obama. Under hans mandatperiod  startades ett krig och en mängd mindre konflikter, de gamla krigen förlängdes och Patriot Act och en mängd konstitutionsförlamande lagar uppehölls. CO-2 utsläppen är på toppnivåer och ekonomin är körd i botten. Sedan fick han också Nobels fredspris. Demokraterna måste vara stolta!

Något Obama lovat återkommande gånger är att minska statsskulden och samtidigt skapa tillväxt! De som vet hur det ekonomiska systemet fungerar vet dock att detta är en motsägelse, åtminstone i nominella termer! Det är helt omöjligt i vårt nuvarande system att minska skulderna utan att också minska penningmängden då pengar  skapas genom skulder av bankerna!

LÄS MER: Lösning på skuldkrisen

Konstant ökande skulder är en förutsättning för att det ska skapas nominell tillväxt i systemet! Om man istället försöker minska skulderna får man deflation i motsvarande omfattning då motsvarande summa i pengar eller krediter också förstörs när lånet förstörs!

Det är dessutom  omöjligt för systemet som helhet att bli skuldfritt då det finns mycket mer skulder än pengar i systemet. Enskilda stater eller du själv kan göra dig skuldfri men tänk på att det då är på någon annans bekostnad!

Obama kan med andra ord inte göra någonting alls utan att ta fajten med  centralbanken Federal Reserve, kasta ut pengaväxlarna från templet och skapa ett nytt ärligt pengasystem. Detta är vad varje riktig president borde göra idag! Tyvärr är han lierad med ovan nämnda intressen istället, vilket är orsaken till att inte elefanten i rummet kommer på tal!

För att exemplifiera hur långt bort det nuvarande demokratiska partiet och Barack Obama har frångått sina ideal låt oss titta tillbaka på det demokratiska partiets grundare!

Det demokratiska partiet i USA grundades faktiskt på ovan nämnda handlingar av president Andrew Jackson på 1830-talet i USA! Situationen som han stod inför var ungefär likadan som idag. The Second bank of the United States, dåtidens privatägda amerikanska centralbank, var på god väg att driva hela landet in i skuldslaveri och misär bland annat på grund av de kostsamma krig USA hade tvingats låna till. Därtill hade bankens ägare berikat sig själva genom att driva ekonomin upp och ner i cykler och tjäna på dessa cykler som de ju hade insiderinformation om.

Om centralbanken skulle tillåtas fortsätta existera skulle USA med andra ord gå under. Då ränta utgår från den första lånade dollarn skulle staten som var  satt i skuld  ständigt behöva låna mer då centralbanken hade pengamonopol ifall man antar att inga pengar finns i omlopp tidigare eller alla pengar istället har skapats genom skuld från centralbanken vilket är vad som sker i förlängningen. Det är på detta mycket lömska och sluga sätt som bankssystemet har skuldsatt  alla länder i västvärlden på.

Jackson visste allt detta och valde att basera sina valkampanjer uteslutande på detta! Hans slogan var ”Jackson and no bank!” Han var en stor stentuff man och det sades  att han rasslade när han gick på grund av alla kulor som var kvar i hans kropp efter alla strider och dueller han varit med i.

Han hade redan stöd hos folket och var känd  som generalen som räddat landet flera gånger tidigare i brittisk-amerikanska kriget 1812, så han vann en jordskredsseger trots att bankerna genom sin lobbying gjorde valkampanjen till den smutsigaste någonsin, på grund av att han kampanjade ”mot” bankerna; ett rekord som håller än idag.

Pressen kallade hans fru för en prostituerad  och kallade Jackson för ”Jackass” och jämförde honom med en åsna i diverse karikatyrer, men Jackson vände detta till sin fördel genom att använda sig av åsne-symbolen i sina reklamkampanjer! (Det är på detta sätt som demokraterna kom att använda sig av en åsna som symbol.)

När Andrew Jackson blev vald skred han till verket direkt och attackerade centralbanken. Han sparade inte på riset när han pratade om centralbanken. ”You are a den of vipers and thieves. I intend to rout you out, and by the eternal, I will rout you out.” sade han.

Han tog ut alla statens pengar från centralbanken och lade in ett veto när bankens mandat skulle förnyas.  Det var enligt honom nödvändigt att ta bort centralbanken då den  koncentrerade hela USA:s finansiella styrka i en enda institution, den utsatte regeringen för kontroll av utländska intressen och bankirfamiljer, den gjorde de rika rikare och utövade för mycket inflytande över enskilda kongressledamöter.

Gentlemen! I too have been a close observer of the doings of the Bank of the United States. I have had men watching you for a long time, and am convinced that you have used the funds of the bank to speculate in the breadstuffs of the country. When you won, you divided the profits amongst you, and when you lost, you charged it to the bank. You tell me that if I take the deposits from the bank and annul its charter I shall ruin ten thousand families. That may be true, gentlemen, but that is your sin! Should I let you go on, you will ruin fifty thousand families, and that would be my sin! You are a den of vipers and thieves. I have determined to rout you out, and by the Eternal, I will rout you out!Andrew Jackson

Det var dock ingen lätt strid. Jackson fick sparka en tredjedel av alla statstjänstemän som var korrumperade och lyckades undkomma ett mordförsök troligen utfört av centralbankens hantlangare. “The bank is trying to kill mebut I will kill it,” sade Jackson efter detta. Därtill så hotade centralbankschefen att skapa en depression om Jackson skulle försöka ta bort centralbanken, och gjorde sedan detta när Jackson inte vikte sig, och folket fick lida. Andrew Jackson är också den ende amerikanske president som betalat av hela landets statsskuld.

Några år efter att centralbankens kontrakt på att ha pengamonopol gick ut gick den i konkurs. Dess funktion ersattes av andra lokala banker.  USA klarade sig sedan fint utan en centralbank i 76 år och njöt av stor tillväxt tills  Woodrow Wilson lovade särintressen att ge mandat åt centralbanken Federal Reserve i utbyte mot kampanjstöd. De lyckades få igenom Federal Reserve Act  den 23 december 1913 då nästan hela kongressen var hemma med sina familjer och firade jul.

Läs gärna Andrew Jacksons avskedstal. Det får Obamas alla tal att blekna i jämförelse.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto