Home > Tesla upp, Nasdaq blir grön, Nike & Ford glider – Marknadsuppdatering

Tesla upp, Nasdaq blir grön, Nike & Ford glider – Marknadsuppdatering

  • Nike-aktien faller efter att HSBC nedgraderat aktien på grund av flaskhalsar i leveranskedjan

  • Ford Motors aktie är också nere men Tesla har blivit grön efter att ha studsat efter förra veckans förluster

  • Goldman Sachs förväntar sig att Tesla-aktien ska gå bättre än 2022.

Amerikanska aktier handlades lägre på måndagen, med alla stora index som såg fortsatt press efter förra veckans tekniskt ledda försäljning.

S&P 500 minskade tidiga förluster men förblev i minus med cirka 0,14% under tidig eftermiddagshandel. S&P 500:s konsumentsektorer, teknik och kommunikationstjänster leder förlusterna.

Nasdaq Composite, å andra sidan, är ute efter att ta igen de senaste förlusterna efter att ha stigit från -2,0% till nära +0,1%. Bland de bästa vinnarna i indexet finns aktier i Moderna Inc., Intel Corp. och Fortinet, som alla är mer än 3% upp.

Dow Jones Industrial Average har sett de flesta förlusterna hittills på cirka 0,45%, även om indexet också har minskat tidiga förluster.

Goldman Sachs säger att Fed kan göra fyra räntehöjningar

Svagheten på marknaderna kommer när investerarsentimentet svalnar i väntan på att den amerikanska centralbanken är inställd på att höja räntorna tidigare än väntat.

Det följer också Goldman Sachs uppmaning på måndagen som antydde att den amerikanska centralbanken kan behöva höja räntorna fyra gånger under de kommande tolv månaderna.

Marknadsuppdatering

Räntorna på statsobligationer steg igen, med den 10-åriga räntan som nådde 1,8% för att notera sin högsta topp sedan januari 2020. Räntan har dock sjunkit till 1,76% när investerarsentimentet vänder sig mot riskfyllda tillgångar

Oljepriset har också sjunkit något från måndagens toppnivåer på grund av oro över utbudsstörningar kopplade till oroligheterna i Kazakstan.

I kryptovalutor har kaoset i Kazakstan bidragit till nedgången i Bitcoin och andra kryptopriser. Benchmark-kryptovalutan föll under $40 000 i tidiga morgonaffärer innan den såg en liten uppsida för att pressa tillbaka över $41 000.

Goldman Sachs signalerar Tesla som toppval 2022

I enskilda aktier steg Tesla-aktien med 1,35% till $1 040 efter att ha studsat från de senaste bottennivåerna. På fredagen avslöjade Teslas vd Elon Musk planer på att höja priset för sina fordons avancerade förarassistentprogramvara.

Men i måndags skisserade Goldman Sachs-analytikern Mark Delaney på Tesla som toppvalet för 2022. Han nämnde elbilstillverkarens rekordleveranser, marginaltillväxt och produktionspotential som faktorer som kunde se att aktien skulle överträffa i år.

Analytikerns nya mål per aktie är $1 200, upp från ett tidigare mål på $1 125.

Enligt Future Fund Managing Partner Gary Black hjälpte Nasdaqs uppsida och en nedgång i 10-årsavkastningen TSLA-aktier. Tesla-aktien slutade 2021 med årliga vinster på mer än 50%.

Nike-aktien sjönk 4,4% på måndagseftermiddagen efter att analytiker på HSBC nedgraderat aktien från köp till innehav.

Ford såg också nedgångar på 3% till $23,68, även om aktierna fortfarande är mer än 8% upp år till datum. Ford-aktien slutade 2021 +137% för att överträffa Tesla och industririvaler som General Motors.

Resultatöversikt

Nyckelintäkter att titta på från och med tisdag inkluderar de för livsmedelskedjan Albertsons; byggfirma KB Home; finansiella tjänsteföretaget Wells Fargo och investeringsbanksjättarna JPMorgan och Citigroup.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto