Home > USA är på väg mot ekonomisk tillväxt, säger Jamie Dimon

USA är på väg mot ekonomisk tillväxt, säger Jamie Dimon

USA förväntas uppleva ekonomisk tillväxt under de kommande åren när det återhämtar sig från coronavirus-pandemin.

Jamie Dimon, VD för JPMorgan Chase, tror att USA är på väg mot den bästa ekonomiska tillväxten på decennier. Han gjorde detta uttalande under en intervju med CNBC:s Bertha Coombs tidigare idag. Han sa;

"Vi kommer att ha den bästa tillväxten vi någonsin har haft i år, tror jag sedan kanske någon gång efter den stora depressionen. Nästa år kommer att bli ganska bra också."

JPMorgans vd sa att den ekonomiska tillväxten skulle komma även när Federal Reserve höjer räntorna möjligen mer än vad investerarna förväntar sig. Medinvesteringsbanken Goldman Sachs förutspådde fyra räntehöjningar under 2022, och Dimon sa att han förväntar sig att Federal Reserve kommer att överträffa fyra gånger i år.

USA, liksom andra länder runt om i världen, har drabbats av en ekonomisk träff av coronavirus-pandemin. Pandemin har varat i mer än två år och fortsätter att påverka tusentals företags aktiviteter runt om i världen.

Trots tillgången på ett vaccin har framväxten av Omicron-varianten påverkat den ekonomiska återhämtningen. Marknadsanalytiker är dock fortfarande optimistiska om att ekonomin kommer att återhämta sig och saker kommer att gå tillbaka till som de brukade vara.

Den amerikanska aktiemarknaden utvecklades bra förra året, med teknik- och hälsovårdsaktier i täten. 2022 förväntas bli bättre när fler företag öppnar sina kontor för att tillåta arbetare att återuppta normal tjänst.

Jamie Dimon var en av Bitcoins största kritiker tidigare. Han kallade Bitcoin värdelös och en kryptovaluta utan något egenvärde. Men JPMorgan är nu indirekt involverat i kryptovalutaområdet och låter sina rika kunder få tillgång till marknaden.

Banken förväntas bli ännu mer involverad i kryptovalutaområdet under de kommande åren.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto