Home > USA-börser håller stängt med anledning av Sandy

USA-börser håller stängt med anledning av Sandy

New York Stock Exchange, NYSE, kommer att hålla stängt måndagen den 29 oktober på grund av de svåra förhållanden som kan följa av orkanen Sandy. Börsledningen avvaktar samtidigt ny information om huruvida börsen också måste hålla stängt tisdagen den 30 oktober.

Det framgår av ett pressmeddelande från NYSE Euronext på måndagsmorgonen.

Beslutet har fattats i samråd med andra börser och marknadsaktörer.

”Vi stödjer konsensus på marknaden och hos det reglerande samfundet om att de farliga förhållanden som utvecklas som ett resultat av orkanen Sandy kommer att göra det extremt svårt att säkerställa säkerheten för vårt folk och samhället, och säkerheten måste vara vår första prioritet”, framgår det av pressmeddelandet.

NYSE Euronext kommer att samarbeta med branschen för att avgöra nästa steg för att återställa handeln så snart situationen tillåter det.

Beskedet från NYSE Euronext följdes senare av ett meddelande från SEC, Securities and Exchange Commission, som informerade om att samtliga amerikanska aktiemarknader kommer att hållas stängda på grund av stormen.

”Beslutet fattades av marknaderna och marknadsdeltagarna efter noggrant övervägande i samråd med SEC. SEC kommer att fortsätta hålla kontakt med marknaderna i den utsträckning situationen kräver det”, framgår det av ett pressmeddelande.

Bloomberg News rapporterar att The Securities Industry and Financial Markets Association har rekommenderat att handeln i dollardenominerade räntebärande värdepapper ska avslutas vid lunchtid lokal tid i New York på grund av stormen.

Wall Street Journal meddelar vidare att CME Group, världens största future-börs, kommer att stänga handelsplatsen för råvaror i New York på måndagen. Kontoret ligger i ett område som omfattas av den obligatoriska evakueringsordern inför stormen. På söndagskvällen avsåg dock CME Group att hålla den elektroniska handeln öppen på normala tider.

Internationella Valutafonden, IMF, meddelar också att deras huvudkontor i Washington kommer att hålla stängt på måndagen som en försiktighetsåtgärd. IMF har startat procedurer för krisberedskap, och nyckelpersonal står i ständig kontakt med varandra.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto