Home > USA nära en större skattereform enligt finansminister.

USA nära en större skattereform enligt finansminister.

Trumpadministrationen är nära att framföra en ”större skattereform” enligt finansminister Steven Mnuchin.

Det skriver CNBC på torsdagskvällen.

Finansministern, som tidigare i veckan backade ifrån sitt mål att få igenom en skattereform innan augusti, sa att det Vita huset kommer att avslöja en plan ”mycket snart”.

Bloomberg News rapporterade vidare att finansministern framhöll att administrationen siktar på att den största skattereformen sedan Ronald Reagans tid som president ska vara klar före årsskiftet.

”Oavsett om sjukvårdsreformen blir gjord eller inte kommer vi att få till skattereformen. Vi är ganska nära att kunna lägga fram vad som kommer att bli en stor skattereform”, sade Steven Mnuchin vid en konferens i Washington.

Vita husets ekonomiska rådgivare Gary Cohn sade också att han och finansministern lägger mycket tid på att samarbeta med skattepolitiken, och det kommer att bli ett ”samlat förslag” från Trump-administrationen. Han sade inget om tidsplanen för reformen nu, men tidigare i april sade Gary Cohn att administrationen åtar sig att anta skattereformen i år.

Gary Cohn sade vidare att administrationen vill ha en handlespolicy som är ”fri, öppen, rättvis”.

”Vi bör vara ömsesidiga. Om du vill insistera på att införa tariffer mot våra produkter anser presidenten att vi bör behandla dig på ett motsvarande sätt”, sade han

Beträffande frågan om gränsskatten (border adjusted tax) sade Steven Mnuchin att ”det finns vissa saker vi gillar” men ”det är vissa saker vi inte gillar”.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto