Home > USA-terminer svagt ner inför måndagens handel

USA-terminer svagt ner inför måndagens handel

Strax efter klockan 15.00 var septemberterminerna för Dow Jones och det bredare S&P 500 och motsvarigheten för Nasdaq Composite samtliga mellan 0,2 och 0,3 procent ned.

På bolagsfronten tappade Titan Machinery runt 16 procent i förhandeln sedan det sänkt vinstprognosen för helåret i samband med rapport där resultatet inte nådde upp till förväntningarna på Wall Street.

På makrofronten visade kinesisk data att industriproduktionen steg med 8,9 procent under augusti, jämfört med augusti 2011, den svagaste uppgången sedan 2009 och marginellt under väntade 9,0 procent, i Bloomberg News prognosenkät. Vidare sjönk Kinas import oväntat med 2,6 procent i årstakt i augusti. Här räknade analytikerna med 3,5 procents uppgång. I Asien, Australien och Europa har detta givit visst stöd åt råvarurelaterat.

Måndagen är relativt lugn ur amerikansk statistikperspektiv men i morgon, tisdag, blir det bland annat amerikansk handelsbalans.

Onsdagen är fullspäckad med tunga policybesked. Den tyska författningsdomstolen kommer med sitt beslut om räddningsfonden ESM är förenlig med den tysk konstitution och EU-kommissionens ordförande Jose Manuel Barroso presenterar förslaget till en bankunion. Vidare är det nederländskt val.

Federal Reserve lämnar räntebesked på torsdag. Fredagens svaga jobbrapport från USA har ökat förväntningarna om nya lättnadsåtgärder från centralbanken.

På obligationsmarknaden var räntan på den amerikanska tioåringen i stort oförändrad kring 1,67 procent.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.