Home > USA:s ekonomi fortsatte att expandera i blygsam till måttlig takt enligt Feds konjunkturrapport.

USA:s ekonomi fortsatte att expandera i blygsam till måttlig takt enligt Feds konjunkturrapport.

USA:s ekonomi fortsatte att expandera i blygsam till måttlig takt för perioden mellan den 29 augusti och den 6 oktober.

Det framgår av den amerikanska centralbanken Federal Reserves regionala konjunkturrapport, Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen.

Liksom i septemberrapporten syns högre inköpspriser för tillverkningssektorn på flera håll utan att dessa resulterar i högre slutpriser. Undantaget är detaljhandeln, där priserna steg något.

Sysselsättningstillväxten beskrivs som blygsam som helhet, och arbetsmarknaden beskrivs som ”stram” på flera håll. Flera distrikt rapporterade om att arbetsgivare har svårt att hitta kvalificerad personal, och personalbristen hämmar också företagens tillväxt.

Lönetillväxten är fortsatt begränsad och de flesta av distrikten såg endast begränsade uppgångar. Inom vissa branscher, som bygg- och transportsektorn, sågs dock lönerna stiga något mer.

Distrikten Richmond, Atlanta och Dallas rapporterar om stora störningar till följd av orkanerna Harvey och Irma som drabbade de amerikanska sydstaterna tidigare i år. Landet i övrigt rapporteras dock ha klarat sig relativt bra.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.