Home > USD/CAD:s signal för december: tjurarna har kontrollen

USD/CAD:s signal för december: tjurarna har kontrollen

Ett omvänt huvud- och axelmönster på USD/CAD dagliga diagrammet pekar på mer uppåt, om priset skulle stänga över halslinjen. 1,35 är inte uteslutet, vilket framgår av mönstrets uppmätta drag.

2021 har hittills präglats av en pågående uppgång i råoljepriset. Rallyt följde uppgången från negativt territorium 2020 och ledde till uppskattningen av alla råvaruvalutor, såsom den kanadensiska dollarn, som ses nedan mot den amerikanska dollarn.

Men medan oljepriset fortsatte att stiga bortom sommarmånaderna, kunde USD/CAD-paret inte bryta under 1,20. Dessutom bildade det ett omvänt huvud- och axelmönster som pekar mot högre nivåer om marknaden skulle lyckas stänga över mönstrets halsringning och göra en ny högre högsta.

USD/CAD-parets senaste styrka är ännu mer intressant om vi lämnar oljeinflytandet åt sidan. Eftersom den kanadensiska ekonomin är energiintensiv, fluktuerar dess BNP med oljepriset, därav oljans inflytande på de kanadensiska dollarkurserna.

Det som är märkligt här är att Bank of Canada är på god väg att strama åt penningpolitiken. Ändå är den kanadensiska dollarn på reträtt. Kanske var rallyt från de lägsta nivåerna i april 2020 till de högsta sommaren 2021 så kraftfulla att handlare redan prissatte de kommande rörelserna från Bank of Canada.

Hur är det med den tekniska bilden?

USD/CAD omvänt huvud- och axelmönster pekar på mer uppåt i december

Ett huvud- och axelmönster har fyra delar – två axlar, ett huvud och en halsringning. Genom att mäta avståndet från huvudet till halsen och projicera det därifrån kan vi ta reda på den uppmätta rörelsen, även känd som det minsta avståndet marknaden bör färdas.

I det här fallet är det hausse eftersom mönstret bildades i slutet av en baisseartad trend. Den uppmätta rörelsen pekar på 1,35 och högre eftersom det nuvarande priset kämpar för att bryta halslinjen.

En viktig aspekt här är att halsringningen redan avvisade prisåtgärden flera gånger innan det aktuella försöket. Varje stöd- eller motståndsnivå som fortfarande testas efter flera avslag kommer så småningom att ge vika, så fördomen är hausse. På baksidan skulle ett drag under 1,24 ogiltigförklara det omvända mönstret för huvud och axlar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto